Σε όσους ασχολούνται ενεργά με το ελληνικό ποδόσφαιρο η επ΄αόριστον αναβολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων μετά την επίθεση στο εξοχικό του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική δεν προξενεί κάποια περιέργεια. 

Σαν γεγονός είναι τρομακτικό δεν το συζητάμε αλλά από την άλλη, κάθε φορά που θα γίνεται μια επίθεση σε κάποιον άνθρωπο της διαιτησίας η γενικότερα του ποδοσφαίρου θα έχουμε διακοπή των πρωταθλημάτων.

Με το έτσι θέλω δηλαδή και χωρίς να ρωτήσει κανένα η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ που είναι διορισμένη από την FIFA (άντε να δούμε αν ποτέ γίνουν οι εκλογές) κατεβάζει τον διακόπτη στα πρωταθλήματα, στερώντας από παίκτες και φίλαθλο κοινό την χαρά του αθλήματος.

Έγιναν έκτακτα διοικητικά συμβούλια σε Super League, Β και Γ΄Εθνική για να αποφασίσουν αυτοί που είναι πρωταγωνιστές του αθλήματος αν θα πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε δράση. Όχι και φυσικά ούτε πρόκειται ποτέ να ερωτηθούν.

Και αυτό γιατί όπως η κοινωνία μας έτσι και η ΕΠΟ είναι ένα ξέφραγο αμπέλι από την στιγμή που δεν υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση. Για να καταλάβετε την σοβαρότητα της χθεσινής απόφασης πρώτα έγραψαν την είδηση τα Κυπριακά σάϊτ λόγω Κουτσοκούμνη και μετά άρχισε να γίνεται γνωστή στην Ελλάδα πρώτα σε αθλητικά σάϊτ που πρόσκεινται στη λεγόμενη ομάδα εξυγιαντών.

Είναι αστείο μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ να τονίζει στην ανακοίνωση της ότι περιμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς στο εξοχικό του Μπίκα , για να αποφασίσει στη συνέχεια πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική και η αντιτρομοκρατική πρέπει να κάνουν την δική τους δουλειά και η ΕΠΟ ως οφείλει να ξεκινήσει εκ νέου τα πρωταθλήματα άμεσα. Δεν φταίνε σε τίποτα οι ποδοσφαιριστές και ειδικά αυτοί της Football League να παίζουν μέσα στο κατακαλόκαιρο τους κόπους μιας χρονιάς , αναγκασμένοι την ίδια ώρα να δίνουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα επειδή υπάρχουν ανίκανοι παράγοντες να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τα πρωταθλήματα.

Όλοι ψάχνουμε την καμόρα του ποδοσφαίρου και κανείς στην πραγματικότητα δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις σε διαιτητές που είτε είναι ενεργοί είτε ορίζουν παιχνίδια έχουν γίνει συχνό φαινόμενο. Αναρωτήθηκε κανείς άραγε όμως γιατί δεν έχουμε διαβάσει ποτέ για επίθεση σε κάποιον από τους μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου ; Ως δια μαγείας αυτοί έχουν φαίνεται το κοκαλάκι της νυχτερίδας η έχουν μάθει να προστατεύονται από τις κακοτοπιές.

Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου λοιπόν είναι οι ίδιοι οι παράγοντες. Όταν αυτοί αποφασίσουν να κάνουν το δικό τους restart τότε ίσως φτάσουμε κάποια στιγμή και στην εποχή όπου η ΕΠΟ θα ρωτάει τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές για το αν θέλουν να διακοπεί η όχι ένα πρωτάθλημα, και όχι να παίρνει μόνη της αυθαίρετα μια απόφαση με το έτσι θέλω.

Υ.Γ Από την διακοπή των πρωταθλημάτων είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κάποιες ομάδες που θα ευνοηθούν και κάποιες που θα χάσουν τον ρυθμό τους. Κερδισμένοι και χαμένοι υπάρχουν πάντα από μια αναβολή. Στην τελική εξίσωση όμως χαμένο βγαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο , οι παίκτες, και οι προπονητές που το υπηρετούν .

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

4 × three =