Ανοικτό παραμένει το θέμα σχετικά με την ημερομηνία έναρξης, του πρωταθλήματος της «Stoiximan.gr Football League», το οποίο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου(!) όπως υποστηρίζει το «sdna.gr!»

football league sima diaforetikoΌπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στον «αέρα» βρίσκεται το πρωτάθλημα της «Stoiximan.gr Football League», για την σεζόν 2017 -18, καθώς στο τελευταίο Δ.Σ. που έγινε την Δευτέρα (11/9) δεν ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης του.

Με δεδομένο ότι το τοπίο είναι θολό, όσον αφορά το θέμα με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, αυτό όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει στις 21 -22 Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, δεν αποκλείεται οι ομάδες που άρχισαν την προετοιμασία τους στα τέλη Ιουλίου, τότε θα συμπληρώσουν τρεις μήνες προετοιμασίας.

Ωστόσο εάν κάτι συμβεί δεν θα είναι η πρώτη φορά, καθώς κάτι τέτοιο είχε γίνει και την περυσινή χρονιά.

 

Στο αέρα η Β’ Εθνική!

Καθολική άποψη να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο των χορηγικών εσόδων. Το ρεπορτάζ του «a-sports.gr» από το Δ.Σ. της διοργανώτριας.

Μην ορκίζεστε όπως αναφέρει η εν λόγω ιστοσελίδα ότι η Β’ Εθνική θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, γιατί η… βαλίτσα μπορεί να πάει μακριά.

Ο διοικητικός φορέας της δεύτερης κατηγορίας συνεδρίασε τη Δευτέρα (11/9) και οι ομάδες έδειξαν πώς δεν θέλουν να αρχισουν το πρωτάθλημα αν δεν φανεί φως στο κομμάτι των εσόδων τους από χορηγικά προγράμματα.

Έτσι δεν πάρθηκε καμία απόφαση (ούτε καν τέθηκε τέτοιο ζήτημα στο τραπέζι) για την ημερομηνία της έναρξης ή το πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος. Κοινώς όλα είναι στον αέρα!

«Είμαστε Όμηροι, είμαστε εγκλωβισμένοι», είπε στις ΠΑΕ ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος για να υποσχεθεί προς το σώμα: «Μέχρι την Παρασκευή θα σας ενημερώσω για το θέμα των χορηγιών, αλλά να μην περιμένετε τα παλιά, τα πράγματα έχουν αλλάξει…».

Στο δίωρο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής συμμετείχαν εκπρόσωποι από 13 ομάδες (έλειπαν Άρης και Βέροια – όπως φυσικά και ο Ηρακλής που τελείωσε και τυπικά από την κατηγορία), με την περισσότερη ώρα να αναλώνεται στο αν μπορούσαν να αντιδράσουν προς την απόφαση της ΕΠΟ για πρωτάθλημα 18 ομάδων.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις…

«Τι νόημα έχει πια;», ειπώθηκε εν μέσω απογοήτευσης από τη στιγμή, που το τριτοβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας (σ.σ. Διαιτητικό Δικαστήριο) νομιμοποίησε την παράνομη εφαρμογή του νέου ΚΑΠ με αναδρομική ισχύ και έτσι αναπληρώθηκαν τα κενά με την άνοδο Δόξα Δράμας και Α.Ε. Καραϊσκάκης στη Β’ Εθνική.

Βέβαια, υποστηρίχθηκαν και αντίθετες απόψεις… Ο αντιπρόεδρος του Κισσαμικού Άρης Λυχναράς επί παραδείγματι τόνισε ότι προβλέπεται το δικαίωμα μιας διοργανώτριας να προσφύγει στο Διαιτητικό αν θεωρεί ότι έχει διαφορά με την Ομοσπονδία (κάτι που θεωρητικά ισχύει). Ωστόσο, για το όλο ζήτημα δεν έγινε καν ψηφοφορία.

Αυτό, πάντως, που έκανε μεγάλη εντύπωση και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως ήταν ότι οι ίδιοι δικαστές του Διαιτητικού, που είχαν υποστηρίζει στο σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης της προσφυγής του Πανελευσινιακού ότι δεν μπορεί να ισχύσει τώρα ο νέος ΚΑΠ με την αναπλήρωση των κενών στη Β’ Εθνική εξηγούσαν στην απόφαση υπέρ των Δόξας και Καραϊσκάκη πως είναι σύννομος ο νέος κανονισμός και μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ διατάσσοντας μάλιστα τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 18 ομάδες!

Από εκεί και πέρα, στα πολλά και διάφορα που ειπώθηκαν ξεχωρίζει η ατάκα του Γιάννη Αβραντίνη της Καλλιθέας, ο οποίος χαρακτήρισε τη Β’ Εθνική 2017-18 ως «πρωτάθλημα U23!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

δεκαεφτά + 4 =