Παρακολουθώντας από κοντά φέτος μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ σκέφτηκα και ως Μεσαρίτης να καταγράψω κάποιες σκέψεις που πιστεύω ότι αργά η γρήγορα οι παράγοντες των ομάδων της περιοχής θα πρέπει να τις κάνουν πράξη για να ανέβει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα το ποδοσφαιρικό επίπεδο της Μεσαράς. 

Φέτος λοιπόν στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ μετέχουν συνολικά έξι ομάδες από την περιοχή της Mεσαράς. Οι Μοίρες, ο Ζαρός, ο Α.Ο.Τυμπακίου, η Φαιστός, η Γόρτυνα και η Δόξα Γαλιάς. Αν βάλουμε και τον Ρούβα που ήταν η ναυαρχίδα του Μεσαρίτικου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και φέτος δεν κατάφερε καν να δηλώσει συμμετοχή στην Α1 φτάνουμε στις επτά ομάδες.

Με λίγα λόγια το 1/3 του φετινού πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ αποτελείται από ομάδες της συγκεκριμένης περιοχής. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι η χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει αυτές τις ομάδες συνολικά δεν είναι πάνω από 20 με 25 χιλιόμετρα.

Η Μεσαρά συνολικά έχει πληθυσμό που φτάνει κοντά στις 40.000, ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για να συγκεντρώσει ικανό αριθμό φιλάθλων σε κάθε ματς. Και οι έξι αυτές ομάδες της Μεσαράς έχουν κόσμο άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο αλλά για φανταστείτε ο φίλαθλος κόσμος αυτών των ομάδων να συσπειρόνωνταν σε μια ομάδα.

Ισχυρούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες έχει η Μεσαρά που κατά καιρούς έχουν ρίξει αρκετά χρήμα σε ομάδες όπως ο Σταματάκης στο Ζαρό, ο Καμπουράκης στη Δόξα Γαλιάς και ο Κουτεντάκης στο Ρούβα.

Ποτέ όμως όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν μια ισχυρή οικονομικά και αγωνιστικά ομάδα στη Μεσαρά που θα είχε όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες από την Α1 ΕΠΣΗ.

Η για να ακριβολογώ παλαιότερα είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις η συναντήσεις καλύτερα σε φιλολογικό επίπεδο για να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα στη Μεσαρά αλλά το θέμα κόλλησε σε πολλά ζητήματα όπως το ποια θα είναι η έδρα της ομάδας, ποιο θα είναι το σήμα, το όνομα κ.λ.π. Πράγματα σημαντικά αλλά όχι τόσο ώστε να μην προχωρήσει η σύσταση αυτής της ομάδας.

Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Αρκεί να υπάρχει θετική σκέψη και όρεξη για κάτι καλό στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της περιοχής και πάνω απ΄όλα βέβαια οι κατάλληλες υποδομές σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.

ΥΓ 1. Το γήπεδο των Μοιρών προσωπικά πιστεύω ότι με ένα γερό λίφτινγκ με την κατασκευή επιπλέον κερκίδων, αποδυτηρίων και αιθουσών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα γήπεδο στολίδι για την ευρύτερη περιοχή και με την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα είχε πάντα πρωταγωνιστικούς στόχους θα μπορούσε να ενώσει και να προσελκύσει τον φίλαθλο κόσμο της Μεσαράς.

YΓ 2. Η φωτογραφία είναι από πανηγυρικό στιγμιότυπο της ομάδας των Μοιρών.

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

four × four =