Όλο το… στόρυ με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που ανακοινώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι (02/08) από τον Εργοτέλη ενώ δεν είναι ελεύθερος!

kale panigyri me zonianaΣτις 30 του περασμένου Ιανουαρίου ο Έλτον Καλέ υπέγραφε συμφωνητικό (δεν υπάρχουν συμβόλαια στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική) με τον ΟΦΗ το οποίο προέβλεπε την παραμονή του και τη νέα περίοδο εφόσον οι «ασπρόμαυροι» ανέβαιναν στη Football League, κάτι που έγινε.

Με τη λήξη της ιδιαίτερα αγχωτικής και αγωνιώδους περσινής σεζόν, το happy end στο φινάλε και μετά από ένα διάστημα απαραίτητο προκειμένου να επανέλθουν οι σφυγμοί-παλμοί σε φυσιολογικά επίπεδα, να γίνει ο απολογισμός, να κλείσει θετικά το θέμα του Νίκου Νιόπλια και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο, στον Όμιλο ενεργοποίησαν την συμφωνία με τον παίκτη και για την επόμενη χρονιά.

Και εδώ αρχίζουν τα… κολπάκια-παιχνιδάκια του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή ο οποίος εντελώς ξαφνικά αξίωνε περισσότερα χρήματα από τα όσα προβλέπονταν στο συμφωνητικό που είχε υπογράψει κοντά έξι μήνες πριν. Το έκανε από μόνος του ο μάνατζερ ή βρίσκονταν κάποιος άλλος από πίσω, αυτό το γνωρίζει ο ίδιος. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του «mpalakritis.gr» υπήρχε θετική διάθεση από τον Έλτον Καλέ να συνεχίσει και φέτος στον ΟΦΗ αλλά ένας μάνατζερ πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο για το που θα παίξει μπάλα ένας παίκτης.

Και εκεί που όλα έδειχναν… διαζύγιο οι πληροφορίες στις 20 Ιουλιου  ανέφεραν ότι είχαμε ανατροπή με θετική κατάληξη στην υπόθεση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ότι παραμένει στο ρόστερ του ιστορικού συλλόγου και ότι επήλθε συμφωνία. Στον Όμιλο περίμεναν τον Καλέ στο Ηράκλειο αρχές της επόμενης εβδομάδας από την συμφωνία λόγω ενός προβλήματος με την βίζα του, όμως αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ και δεν ενσωατώθηκε ως όφειλε στην προετοιμασία!

Ο λόγος (στην προκειμένη περίπτωση συμφωνητικό) που πρέπει να είναι συμβόλαιο από κάθε ποδοσφαιριστή, μάνατζερ, ομάδα και δεν ήταν την πλευρά του Βραζιλιάνου! Στον ΟΦΗ είχε παρθεί απόφαση να καταγγείλουν τον παίκτη και τον μάνατζέρ του για αθέτηση συμφωνίας και γενικότερα για την συμπεριφορά τους και ξαφνικά την δεύτερη ημέρα του Αυγούστου οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν γνωστή την συμφωνία τους με τον Καλέ που όμως ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει με την τελευταία χρονικά ομάδα του!

Εντελώς λάθος και άστοχο το timing καθώς ο οποιοσδήποτε δεν πρέπει να… μπαίνει στα πόδια του οποιουδήποτε άλλου όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι δεσμευμένος! Έστω και αν το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν έχει την μεγάλη ισχύ, όπως έχει ένα συμβόλαιο. Το να έχει μείνει κάποιος ελεύθερος ή να έχει διαλύσει μία ΠΑΕ (συνέβη χρονικά πρώτα με τον ΟΦΗ και ακολούθησε ο Εργοτέλης) και παίκτες, προπονητές να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το που θα πάνε αποτελεί εντελώς διαφορετική υπόθεση! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συμπολίτες που θέλουν να έχουν ή δηλώνουν ότι θέλουν να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − ένα =