Πάνω που είπαμε να χαρούμε για να δούμε επιτέλους λίγο μπάλα στην πολύπαθη Football League ( το ξένο όνομα μας μάρανε) ,τσουπ να σου και κάποιες από τις ομάδες που δεν ψήφισαν υπέρ της έναρξης κατάφεραν πάλι να τα κάνουν μπάχαλο. 

Η έναρξη της Football League έχει καταντήσει πλέον περιοδεύων θίασος με κακούς κομπάρσους τους παράγοντες των ομάδων που άγονται και φέρονται ανάλογα με το ποιος θα τους τάξει το κάτι παραπάνω σε ένα πρωτάθλημα που έχει απαξιωθεί πλήρως.

Οι διαμάχες παραγόντων στην Football League θυμίζουν πλέον τις μεγάλες κόντρες που υπάρχουν στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τον νέο ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ και σίγουρα θα δείτε και άλλα πισώπλατα μαχαιρώματα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική (ο θεός να την κάνει) κατηγορία.

Και θα μου πείτε αυτά δεν υπήρχαν και παλαιότερα. Υπήρχαν αλλά προφανώς πιο πολλοί τις «καίει» τις ομάδες της Football League που είναι αντιπολίτευση του προέδρου Σφακιανάκη να τον καθαιρέσουν από τη θέση του παρά να ξεκινήσει στο πρωτάθλημα.

Από τις επτά ομάδες που ψήφισαν κατά της έναρξης του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου μόνο τα Τρίκαλα έχουν βάλει σαν στόχο την άνοδο για φέτος. Όλες οι υπόλοιπες (Αχαρναϊκός, Αιγινιακός, ΑΟΧ, Πανσερραϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας και Καλλιθέα) θα σιγοβράσουν στη μετριότητα με στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Και τα Τρίκαλα αν δεν υπήρχε η κόντρα του ισχυρού τους άνδρα του κ. Γιαλιά με τον πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη ίσως ψήφιζαν υπέρ. Και εκεί όμως υποβόσκει κάτω από αυτή την κόντρα χοντρό παρασκήνιο που δεν είναι της ώρας να το αναφέρουμε.

Όχι ότι ο Σφακιανάκης από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της Football League τα έχει κάνει όλα τέλεια. Έχει υποπέσει και ο ίδιος σε σοβαρά λάθη όπως η βράβευση του Γκιρτζίκη στην κλήρωση του πρωταθλήματος που ίσως του στοιχίσει και την ίδια του την καρέκλα, αφού η αντιπολίτευση της ΕΠΟ τον θέλει εκτός προεδρικού θώκου για να βάλει τον δικό της εκλεκτό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διώχνουν οι ίδιοι τους χορηγούς 

Και πάμε τώρα στο θέμα των χορηγών. Στο μοναδικό που ίσως έχουν δίκιο οι ομάδες που διαμαρτύρονται για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος αλλά φέρουν και αυτές μεγάλο μερίδιο ευθύνης από την μεριά τους.

Αντί οι παράγοντες των ομάδων να κάτσουν από κοινού σε ένα τραπέζι για να βρουν χορηγούς που θα ανεβάσουν τα έσοδα των ίδιων των ομάδων , τρώγονται μεταξύ τους για να «φάνε» τον Σφακιανάκη και όποιους άλλους δεν τους αρέσουν (η είναι με την υπάρχουσα διοίκηση της ΕΠΟ) λες και αν γίνει αυτό την επόμενη ημέρα ως δια μαγείας θα έρθουν ένα σωρό χορηγίες για το πρωτάθλημα της Football League.

Καλά το είπε σε μια πρόσφατη δήλωση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ότι οι ίδιες οι ομάδες απαξίωσαν το προϊόν που λέγεται Football League και δεν πλησιάζει πλέον χορηγός ούτε στο ένα μέτρο.

Το που έχουν δίκιο τώρα οι ομάδες που αρνούνται πεισματικά την έναρξη της Football League . Στο γεγονός ότι οι χορηγίες σε ένα πρωτάθλημα βρίσκονται πριν καν γίνει η κλήρωση.

Έτσι γίνεται τουλάχιστον σε όλα τα προηγμένα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , όπου μάλιστα οι ομάδες που τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις του προηγούμενου πρωταθλήματος παίρνουν και μεγαλύτερο κομμάτι της χορηγικής πίτας για να υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα.

Αυτά γίνονται βέβαια στα πρωταθλήματα όπου υπάρχει αρχή και τέλος και κυρίως οργάνωση, και όχι παράγοντες που μαλώνουν σαν τα κοκόρια για να κάτσει ο «δικός τους άνθρωπος» στον προεδρικό θώκο του πρωταθλήματος για να τους ευνοήσει όποτε χρειαστεί.

Δηλαδή την επόμενη εβδομάδα θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στη Football League και το χρήμα θα ρέει άφθονο στα ταμεία των ομάδων. Δεν το νομίζω αλλά το πρωτάθλημα είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου.

Και αυτό απ΄ότι λένε οι πληροφορίες μου το ξέρανε και οι παράγοντες των ομάδων που ψήφισαν υπέρ της έναρξης του αυτή την εβδομάδα.

Καλή σέντρα λοιπόν όποτε και αν αυτή γίνει….

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

three × 5 =