«Έχουμε δυνατότητες, μας λείπει η εμπειρία»

Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο mpalakritis.gr ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης Γιώργος Τουτζάρης.

- Advertisement -

Θεματολογικά εστιάζεται σε αγωνιστικά θέματα που έχουν να κάνουν με την ΠΑΕ.

Ο κ. Τουτζάρης αναφέρθηκε:

-Στην εξέλιξη του πλάνου παραγωγής – αξιοποίησης ποδοσφαιριστών από τον Εργοτέλη

-Στην πρόταση ανανέωσης συμβολαίου που θα γίνει στον Ιατρούδη

-Στο μεταγραφικό ενδιαφέρον που υπάρχει για το νεαρό επιθετικό και το πλάνο πώλησης που υπήρχε για αυτόν το ερχόμενο καλοκαίρι

-Στο ενδιαφέρον του ΟΦΗ

-Στις ανεπίσημες επαφές από Ελλάδα και τις επίσημες προτάσεις που έγιναν από το εξωτερικό για Έφορντ – Κουατένγκ

-Στον προβληματισμό για το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα και στη βεβαιότητα για ανάκαμψη

-Στον κόσμο του Εργοτέλη

-Στην προσωπική του ταύτιση με το D.N.A. του συλλόγου

«Πολλοί έχουν στη λίστα τους τον Ιατρούδη – Είμαστε συνέχεια κοντά του»

-Να περάσουμε σε κάποια αγωνιστικά θέματα. Ένας από τους βασικούς πυρήνες ενασχόλησης ήταν η παραγωγή και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Εσείς είστε ικανοποιημένος απολογιστικά σε αυτό το διάστημα από αυτούς τους τομείς.

«Σίγουρα είμαστε 100%. Είναι πολύ επιτυχημένο το μοντέλο. Ανέφερα και πριν ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Εργοτέλη σε διάστημα δύο χρόνων και τώρα κάνουν μεγαλύτερη καριέρα. Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο βγαίνουν 2 – 3 παιδιά με τα οποία ασχολούνται μεγαλύτεροι σύλλογοι, και υπάρχει ενδιαφέρον από αυτούς. Οπότε, ναι είμαστε ικανοποιημένοι από αυτόν τον τομέα».

-Να μιλήσουμε πιο ειδικά, για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ξεκινώντας από τον Ιατρούδη ο οποίος είχε τη μεγάλη ατυχία του σοβαρού τραυματισμού. Για τον Ιατρούδη υπήρχε πλάνο πώλησης του τον προσεχή Δεκέμβριο.

«Τον Δεκέμβριο όχι. Η πώληση πήγαινε για το καλοκαίρι»

-Το όνομα του είχε γραφτεί πολλές φορές ως υποψήφιο για μεταγραφή στον Αθηναϊκό αθλητικό Τύπο. Είχε αναφερθεί έντονα το ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

«Πράγματι η ΑΕΚ είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Γιάννη».

-Και για Ολυμπιακό είχε γίνει αναφορά.

«Ο Ολυμπιακός επίσημα δεν μας είπε τίποτα. Δεν ξέρω αν έχουν κάτι στο μυαλό τους που δεν το ξέρουμε εμείς ακόμα. Ενδιαφέρον υπάρχει και από το εξωτερικό. Και θα ήταν ευχής έργον για μας να φύγει ο Γιάννης και να πάει στο εξωτερικό αν όχι σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας».

-Ποιες ήταν δηλαδή οι επίσημες προτάσεις που είχατε για τον ποδοσφαιριστή;

«Επίσημα μόνο η ΑΕΚ έδειξε ενδιαφέρον»

-Και από το εξωτερικό;

«Ομάδες της Γερμανίας»

-Πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας.

«Πρώτης».

-Το οποίο ωστόσο δεν ήταν ενδιαφέρον που εκφράστηκε επισήμως.

«Δεν μας ήρθε πρόταση. Μας ενημέρωσαν ότι παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για τον ποδοσφαιριστή. Ξέρω ότι πολλές ομάδες έχουν στην ατζέντα τους το Γιάννη. Και από το Βέλγιο και από την Ολλανδία. Επίσης υπάρχουν πολλά γραφεία, και πολλοί ατζέντηδες που ζητάνε πληροφορίες για αυτόν».

-Η στάση της ΠΑΕ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ποια θα είναι;

«Η ΠΑΕ και στο παρελθόν έχει δείξει πολλές φορές την στάση που κρατάει σε ανάλογες περιπτώσεις. Να θυμίσω τους τραυματισμούς του Λαμπάκη και του Ροβίθη που από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα τους και τους προσφέραμε συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Το ίδιο θα γίνει και με το Γιάννη. Είμαστε σε συνεχή επαφή και σε συζητήσεις. Ότι είναι το καλύτερο για τον ποδοσφαιριστή και για τον Εργοτέλη θα γίνει».

-Για τον Ιατρούδη υπήρξε ενδιαφέρον από τον ΟΦΗ, έστω ανεπίσημο;

«Ναι υπήρξε ενδιαφέρον για τον Γιάννη και από τον ΟΦΗ αλλά δεν προχώρησε»

-Σε αγωνιστικό επίπεδο, πέρυσι σε γενικές γραμμές μια καλή χρονιά για τον Εργοτέλη. Φέτος ποιοι είναι οι στόχοι και οι προοπτικές της ομάδας;

«Στόχος είναι πάντα να κάνουμε κάτι καλύτερο. Την πρώτη χρονιά τερματίσαμε στην 9η θέση, πέρυσι ήμασταν 4οι. Για μας οποιαδήποτε θέση από την 4η και πάνω θα καθιστά την χρονιά επιτυχημένη».

Έφορντ και Κουατένγκ

-Το σχόλιο σας για το ξεκίνημα της ομάδας στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος;

«Ακόμα είμαστε στο μια ζέστη – μια κρύο. Δεν έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο απόδοσης, που μπορεί η ομάδα να έχει. Λίγο η αλλαγή προπονητή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, λίγο κάποιοι τραυματισμοί που προέκυψαν αργότερα σε καίριες θέσεις και έχουν μπερδέψει την ομάδα, μας έχουν φέρει σε μια κατάσταση ανισορροπίας. Πιστεύω ότι σύντομα θα ισορροπήσει η ομάδα και θα μπορέσει να αποδώσει αυτά που θέλουμε και αυτά που μπορεί».

-Το ξεκίνημα σας προβληματίζει σε ότι έχει να κάνει με εμφανίσεις και αποτελέσματα;

«Μας προβληματίζει επειδή ξέρουμε την ομάδα. Παρακολουθούμε τι γίνεται στις προπονήσεις.  Μας προβληματίζει το ότι ενώ δουλεύουμε πολύ καλά, την ημέρα του αγώνα δεν έχουμε σταθεροποιήσει τα επίπεδα απόδοσης που θέλουμε. Αυτό ελπίζουμε να γίνει στις επόμενες 2 – 3 αγωνιστικές για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, να είμαστε σύντομα στην εξάδα των πλέι – οφ και να ετοιμαστούμε για την τελική ευθεία που θα έρθει τον Μάρτιο».

-Για τον Έφορντ και τον Κουατένγκ υπάρχει ενδιαφέρον;

«Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Super League 1».

-Και για τους δύο;

«Και για τους δύο».

-Έχει εκφραστεί με επίσημο τρόπο;

«Όχι στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται το ενδιαφέρον να εκφράζεται με επίσημο τρόπο. Οι παράγοντες στην Ελλάδα φοβούνται να κάνουν πρόταση μήπως χρησιμοποιηθεί για τον επόμενο στόχο που θα έρθει. Ή για να μην διαρρεύσει. Αν κάτι δεν πάει καλά νιώθουν ότι τους απορρίπτεις. Είναι ελληνικό φαινόμενο, που δεν το καταλαβαίνω και δεν μπορώ να το συζητήσω. Δηλαδή ένας παράγοντας λέει ότι «Με ενδιαφέρει ένας ποδοσφαιριστής, πες μου τι θέλεις κι αν τα βρούμε τότε θα σου κάνω επίσημη πρόταση, αφού έχεις συμφωνήσει». Αυτό είναι ακατανόητο. Προτάσεις από ξένες ομάδες έχουν έρθει. Έχουν στείλει το mail τους και προτείνουν συγκεκριμένα ποσά. Στην Ελλάδα αυτό δε συμβαίνει».

-Είναι προτάσεις για Έφορντ και Κουατένγκ;

«Ναι».

-Από εξωτερικό.

«Ναι».

-Συμφέρουσες;

«Όχι, απορρίφθηκαν»

-Από ποια πρωταθλήματα;

«Από πρωταθλήματα της Βόρειας Ευρώπης».

-Από τον εσωτερικό χώρο, από το ελληνικό πρωτάθλημα σας είχαν προσεγγίσει προσωπικά για τον Έφορντ».

«Ναι, αλλά πάντα σε φιλολογικό επίπεδο».

-Ήταν και από τον ΟΦΗ;

«Όχι. Για να μην δημιουργούνται θέματα, θέλω να πω ότι με τους ανθρώπους του ΟΦΗ έχουμε παρά πολύ καλή σχέση. Τους εκτιμάμε ιδιαίτερα και χαιρόμαστε που είναι στο χώρο. Ρώτησαν για τον Ιατρούδη, αν υπάρχει διάθεση συνεργασίας, και αν θα μπορούσε να γίνει πρόταση. Τους είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε όλους και απλά δεν προχώρησε κάτι παραπάνω. Είναι θεμιτό. Μπορεί να υπαναχώρησαν, ή να σκέφτηκαν κάτι άλλο. Σε εμάς πρόταση επίσημη δεν έχει έρθει, ούτε έχει απορριφθεί κάτι».

-Μεταγραφικά πως θα κινηθεί ο Εργοτέλης τον Ιανουάριο;

«Θα πάμε για τον αντικαταστάτη του Ιατρούδη. Θα χρειαστούμε έναν ποδοσφαιριστή στην επίθεση. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό θα προχωρήσουμε. Εκτός αν υπάρξει πρόταση τον Ιανουάριο για κάποιον ποδοσφαιριστή μας που θα κριθεί συμφέρουσα. Εφόσον φύγει παίκτης θα αντικατασταθεί».

«Όνειρο υπό…προϋποθέσεις η άνοδος»

-Για την έδρα της ομάδας το Παγκρήτιο Στάδιο θυμόμαστε ότι ήταν ένας από τους λόγους συναίνεσης του κ. Σάμι για να «μπει» στον Εργοτέλη. Υπάρχει ωστόσο μια αντικειμενική δυσκολία στο να χαρακτηριστεί έδρα.

«Γιατί το λέτε αυτό; Πέρυσι το Παγκρήτιο ήταν η καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος με 11 νίκες και 4 ισοπαλίες. Θέλω να πω ότι το Παγκρήτιο επιλέχθηκε γιατί έχει εξαιρετικές συνθήκες για να δουλέψει κάποιος και να παρουσιάσει αυτό που θέλουμε. Η ομάδα μας δεν μπορεί να παίξει σε γήπεδο που δεν έχει την ποιότητα του Παγκρητίου. Για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε πρέπει να υπάρχει καλός αγωνιστικός χώρος. Το Παγκρήτιο μας τα δίνει αυτά απλόχερα, για αυτό είναι η έδρα μας. Το ότι δεν υπάρχει ο «μπαμπούλας» του κόσμου για να φωνάξει και να τρομάξει ο διαιτητής δεν μας απασχολεί καθόλου. Μας ενδιαφέρει οι θεατές που έρχονται να έχουν μια καλή θέση στο γήπεδο, να απολαύσουν το θέαμα και να χειροκροτήσουν οι 100, 200, 500 που θα έρθουν».

-Υπάρχει ικανοποίηση από την ανταπόκριση του κόσμου;

«Επειδή δεν ήμουν παρόν τα προηγούμενα χρόνια στον Εργοτέλη δεν ξέρω κατά πόσο ο κόσμος ανταποκρίνεται στις εκδηλώσεις της ομάδας. Δεν ξέρω αν μπορούν να έρθουν ή υπάρχει περιθώριο να έρθουν και άλλοι. Είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση που δείχνουν όσοι έρχονται σε κάθε αγώνα. Εμείς θέλουμε να τιμάμε το εισιτήριο που πληρώνουν. Όσοι έρχονται να χαίρονται, και να καταλαβαίνουν ότι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό ζητάω και εγώ και ο προπονητής και όλοι από τα παιδιά»

-Από την ανταλλαγή των μηνυμάτων με τους φίλους του Εργοτέλη είστε ικανοποιημένος;  Μιλώντας με τον απλό «Εργοτελίτη»;

«Ο κόσμος θέλει πάντα το καλύτερο. Θέλει νίκες όπως όλοι οι οπαδοί των ομάδων και να πηγαίνουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πιστεύω ότι μας στηρίζουν. Είμαι σίγουρος ότι θα ήθελαν να δουν την ομάδα στη Super League 1 όπως συνέβη στο παρελθόν. Και μεις θα θέλαμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά. Να πάει η ομάδα εκεί. Το θέμα είναι τι μπορούμε αντικειμενικά να κάνουμε. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει τις δυνατότητες και την ποιότητα. Της λείπει η εμπειρία και οι ποδοσφαιριστές που είναι συνηθισμένοι να παλεύουν για μια τέτοια άνοδο αλλά ελπίζουμε ότι με τη δουλειά μας κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε».

-Είναι στο βεληνεκές του Εργοτέλη να επιστρέψει στο μέλλον στην Α’ Εθνική;

«Αν γίνει αυτό θα θέλαμε να συμβεί επειδή υπάρχουν οι βάσεις. Δε θέλουμε να είναι μια φωτοβολίδα ή μια φούσκα που θα σκάσει με πάταγο όταν ανέβει στην Α’ Εθνική. Δεν θα ήθελα με τίποτα να ζήσει ο Εργοτέλης αυτό που έζησε το 2015. Να διαλύσει δηλαδή η ομάδα αποχωρώντας από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι δύσκολο να βρεθεί ιδιοκτήτης ο οποίος θα βάζει κάθε χρόνο 2 – 3 εκ. ευρώ. Αν προκύψει κάτι τέτοιο πρέπει να προκύψει κάτω από υγιείς συνθήκες. Να υπάρχει άριστη οργάνωση στις Ακαδημίες ώστε να μπορούν να προσφέρουν κάθε χρόνο 4 – 5 συμβόλαια στην επαγγελματική ομάδα και από αυτά τα παιδιά 1 –  2 να μπορούν κάθε δύο ή τρία χρόνια να να πουληθούν για να γίνει ένα «μουαγιέ» όπως λένε σε οικονομικούς όρους, των χρημάτων που βάζει ένας ιδιοκτήτης με τα χρήματα που παράγει η ομάδα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα από τηλεοπτικά, εισιτήρια ή χορηγούς το μόνο έσοδο που μένει είναι τα χρήματα που βάζει ο ιδιοκτήτης και τα έσοδα από μεταγραφές. Επίσης θα ήθελα να πω ότι για να περάσεις την αδειοδότηση υπάρχει ένα πλάνο βιωσιμότητας το οποίο λέει ότι δεν μπορεί κάθε χρόνο να βάζει χρήματα ο ιδιοκτήτης. Μας ρώτησαν πέρυσι για το ποιος βάζει τα χρήματα. Τους είπαμε ο ιδιοκτήτης, με το ποσό που έδινε στο ταμείο κάθε χρόνο, και μας ρώτησαν τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν έβαζε αυτά τα χρήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν οι βάσεις για να μπορεί ο σύλλογος να «τρέχει» χωρίς την ανάγκη του χρηματοδότη».

-Ένα μήνυμα στον κόσμο

«Να είναι περήφανοι για την ομάδα που υποστηρίζουν. Σε όποιο γήπεδο της Ελλάδας κι αν πάμε δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μας χειροκροτούν παντού για το ήθος και την ποιότητα μας σαν ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που δεν δημιουργεί πρόβλημα γιατί μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και μόνο. Δεν λειτουργούμε στο παρασκήνιο. Ότι κάνουμε το κάνουμε στο προσκήνιο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο. Τους θέλουμε κάθε φορά πιο πολλούς δίπλα μας, και ελπίζουμε το τέλος αυτής της χρονιάς να μας βρει ικανοποιημένους από αυτά που θα έχουμε πετύχει».

-Γίνατε Εργοτελίτης;

«Ναι. Μου αρέσει ο Εργοτέλης πολύ. Μου αρέσει το D.N.A. της ομάδας. Με εκφράζει. Είναι ένας σύλλογος που θα ξαναέλεγα στον κ. Σάμι να τον αναλάβει. Του το είχα πει τότε χωρίς να ξέρω τι είναι, θα το έλεγα τώρα με μεγάλη ευχαρίστηση να το ξανακάνει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το νέο ΔΣ της Δαμάστας

Συνεδρίασε χθες και συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Όμιλου Δαμάστας το οποίο απαρτίζεται από τους: Γιώργος Μ. Πολυχρονάκης Πρόεδρος. Εμμανουήλ Β. Τριγώνης...

Την Δευτέρα (9/8) αρχίζει ο ΟΦΑΜ

Ο ΟΦΑΜ την Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 19:00 θα ξεκινήσει την προετοιμασία του εν΄όψει της νέας σεζόν. Το σωματείο της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιήσει...

Στον ΟΦΙ ο γιος του Πέτρου Μαρινάκη!

Ο 20χρονος Μιχάλης Μαρινάκης είναι παίκτης του ΟΦΙ. Ο Μιχάλης είναι γιός του Πέτρου Μαρινάκη , μεγάλης δόξας του ΟΦΗ. Ο Μιχάλης που βαδίζει στα χνάρια...

Στην ΑΕΚ Β’ ο Ιατρούδης, διακόπτεται ο δανεισμός του στον Ιωνικό

Ο Γιάννης Ιατρούδης αναμένεται να ενταχθεί στη δεύτερη ομάδα της Ένωσης, η οποία ξεκινά προετοιμασία την Πέμπτη (05/08) εν όψει της νέας Super League...

Εικόνες από την πρώτη προπόνηση του Πόρου (video)

Ξεκίνησε η... δουλειά από παίκτες και προπονητικό επιτελείο του Πόρου εν΄όψει της νέα σεζόν. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=MXjoWqvxNRw