Δίχως εμβόλιμη αγωνιστική και με μία εβδομάδα επιπλέον διακοπές στην αρχή του 2020, θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ μετά από απόφαση της συνάντησης των ανθρώπων της Επιτροπής Πρωταθλήματος και των σωματείων της κατηγορίας, μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Γόρτυνας.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η 16η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο (21/12) και θα είναι η τελευταία για το 2019, ενώ η επανέναρξη με την 17η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 11-12 Ιανουαρίου και όχι 4-5/1 που είχε αρχικά οριστεί από την αρμόδια επιτροπή. Επίσης, η εμβόλιμη 22η αγωνιστική, θα γίνει κανονικά σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου το πρωτάθλημα αντί για 29/2/2019 θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση που χρειαστεί η διεξαγωγή αγώνων play offs, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί σε… γρήγορους ρυθμούς καθώς στις 13 Απριλίου, θα πρέπει η ΕΠΣΗ να δηλώσει τον δευτεραθλητή, ο οποίος θα συμμετάσχει στους αγώνες μπαράζ με τους άλλους δευτεραθλητές της Κρήτης για να διεκδικήσει άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΣΗ η σύσκεψη με τα σωματεία της Α1 Κατηγορίας «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με την διαμόρφωση του προγράμματος του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Την Επιτροπή Πρωταθλήματος εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Θεόφιλος Ασλάνης και το μέλος Γιώργος Φανουράκης ενώ έδωσε το παρών στο ξεκίνημα της συνάντησης και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου. Από πλευράς σωματείων εκπροσωπήθηκαν: Μοίρες, ΑΟΤ, Δαμάστα, Αλμυρός, Γόρτυς, Ανθεστίων, Μινωική και Ρωμανός.

Μετά από συζήτηση και προτάσεις που κατατέθηκαν οι ομάδες, η τελευταία αγωνιστική του 2019 και συγκεκριμένα η 16η θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια το πρωτάθλημα θα διακοπεί για την περίοδο των εορτών και θα επαναρχίσει στις 11-12 Ιανουαρίου. Επίσης δεν θα ισχύσει η εμβόλιμη Τετάρτη για την 22η αγωνιστική.

Με αυτές τις αλλαγές αντί τέλη Φεβρουαρίου, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί μέσα Μαρτίου. Ωστόσο αν χρειαστούν Play Off, η διαδικασία θα γίνει σε ρυθμούς express καθώς μέχρι τις 13 Απριλίου θα πρέπει η ΕΠΣΗ να δηλώσει τον δευτεραθλητή, που θα δώσει μπαράζ με τους άλλους δευτεραθλητές της Κρήτης για να διεκδικήσει άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Το αναμορφωμένο πρόγραμμα της Α1 ΕΠΣΗ «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού» θα κοινοποιηθεί προσεχώς από την Επιτροπή Πρωταθλήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here