ΟΦΗ και μεταγραφές

Σε λίγο μπαίνουμε και επίσημα στην «χειμερινή» μεταγραφική περίοδο. Αυτός ο όρος είναι βέβαια περισσότερο παρελθοντικός.

- Advertisement -

Γιατί ανεπίσημα, για κάθε ομάδα που έχει στόχους, ολόκληρη η σεζόν εδώ και χρόνια έχει πλέον μετατραπεί σε μια «μεταγραφική» περίοδο. Αέναη. Χωρίς αρχή και τέλος.

Οφείλει μονίμως να έχει τις «κεραίες» της σε εγρήγορση για να εντοπίζει και να αξιολογεί περιπτώσεις.

Οι σύγχρονες εξελίξεις απέχουν «γαλαξιακά έτη φωτός» από τις εποχές που οι μεταγραφές απασχολούσαν μια ομάδα ένα μήνα τον Ιούλιο, και ένα…δεκαπενθήμερο το Δεκέμβριο (αυτό για τους φίλους που βρίσκονται από την ηλικία μου και πάνω).

Ας καταθέσουμε λοιπόν την γνώμη μας για τη μεταγραφική δραστηριότητα του ΟΦΗ που είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στην ελληνική πραγματικότητα.

Πριν από αυτό όμως πρέπει να σταθούμε σε δύο ΑΞΙΩΜΑΤΑ.

Το πρώτο είναι ότι τον Ιανουάριο τα πράγματα είναι εξ’ ορισμού πιο δύσκολα από ότι το καλοκαίρι σε ότι έχει να κάνει με το εύρος των επιλογών και το κόστος τους. Αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μην το ξεχνάμε.

Το δεύτερο ότι κάθε ομάδα επιδέχεται βελτίωσης. Εδώ οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούν όπως σε άλλες περιπτώσεις να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται ποδοσφαιριστές. Και αυτό δεν είναι… «άποψη».

Είναι η ψυχρή πραγματικότητα.

Υπήρξαν παιχνίδια που οι απουσίες βασικών του στελεχών τον «λύγισαν», ενώ η συνέχεια προβλέπει «κούρσα της μιας ανάσας» με διαδοχικά παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή. Όποτε το αποφασίσουν οι διαιτητές…

Ούτως ή άλλως η άνοδος του δείκτη ποιότητας είναι πάντοτε ζητούμενο.

Η ομάδα χρειάζεται να αποκτήσει περισσότερες λύσεις. Ει δυνατόν σε όλες τις γραμμές.

Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση μπορεί να αποκτήσει καλύτερους ποδοσφαιριστές.

Αλλά αυτό είναι μια ιδανική περίπτωση στην οποία ΔΕΝ μπορεί να έχει λόγο ο φίλαθλος από το καφενείο της πλατείας, ή ο δημοσιογράφος από το πληκτρολόγιο, αλλά μόνο αυτός που επωμίζεται το βάρος των πληρωμών.

Ούτε το μεταγραφικό πεδίο προσφέρεται για το «ξεδίπλωμα» ποδοσφαιρικών…. «γνώσεων» και επίδειξης «ξερολισμού» από «ειδήμονες». Άσχετα αν αυτοί…υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Ο ΟΦΗ είναι μια ιδιότυπη περίπτωση.

Γιατί η φιλοσοφία του δεν βασίζεται στην πρόσκαιρη λογική της «ευκαιρίας».

«Χτίζει» σε γερά «θεμέλια».

Σε αυτό το σημείο θα καταθέσουμε την άποψη μας.

Ο ΟΦΗ λοιπόν αναγκαστικά «ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ» και μεταγραφικά, από το χαρακτήρα της ομάδας που θέλει να φτιάξει.

Και πάνω από όλα θέλει ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να αφομοιώσουν αυτή τη φιλοσοφία που «απαιτεί».

Ο «οργανισμός» του θέλει μονάδες που θα είναι σε θέση να σεβαστούν και στη συνέχεια να εναρμονιστούν στο πλαίσιο που θα ενταχθούν χωρίς προβλήματα.

Τώρα, σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, υπάρχουν θέσεις που τα κενά δείχνουν μεγαλύτερα.

Δε μπορεί να αγνοηθεί δηλαδή το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις η ομάδα έχει δεχθεί «φθηνά» γκολ. «Ενοχλητικά» γκολ.

Το θέμα σε κάθε περίπτωση, είναι να κινηθεί προσεκτικά, και με λογικές δαπάνες να κάνει μεταγραφές με «ζουμί».

Για να ανεβάσει το δείκτη ποιότητας με ποδοσφαιριστές που θα έχουν όσο γίνεται «επιδραστικότερο» ρόλο στο παιχνίδι του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμεινε όρθιος στην Ριζούπολη ο ΟΦΗ!

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην Ριζούπολη και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά του από...

Με Σωτηρίου, Ντε Γκούζμαν και Σολίς στην Αθήνα

Με τους Δημήτρη Σωτηρίου, Nazareno Solis και Jonathan De Guzman να προπονούνται κανονικά για μια ακόμη ημέρα και να εντάσσονται στην αποστολή για τον...

Μαγνητική για Νέιρα και Σολίς

Με προπόνηση που έγινε το πρωί της Τρίτης (6/4) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, άρχισε η προετοιμασία του ΟΦΗ για τον εκτός έδρας αγώνα με...

Θλάση ο Φερέιρα

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των Κρητικών  δεν αναμένεται να παίξει στη Ριζούπολη και... βλέπουμε. Αλλαγή στην αλλαγή έγινε ο Φερέιρα στο 2-1 του ΟΦΗ επί του...

Σαρδινέρο: “Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και την αξίζαμε”

Ο Αντριάν Σαρδινέρο μίλησε στα κανάλια Novasports για την επιστροφή στις νίκες του ΟΦΗ με το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το...