Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα. Ένας καλός ποδοσφαιριστής μπορεί να το κάνει απλούστερο. Η Δαμάστα ελπίζει πως τον βρήκε στο πρόσωπο του Μάρκο Αντόνιο Μεϊρέλες.

Ήταν πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου. Καθώς δουλεύω, ενημερώνομαι για τη μεταγραφή δύο Πορτογάλων από τη Δαμάστα. Τα ονόματα τους, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Μάρκο Αντόνιο Μεϊρέλες. «Άλλο και τούτο» σκέφτηκα. Ξαφνιάστηκα, όπως ξαφνιάστηκαν ίσως και οι περισσότεροι. Δε βλέπεις συχνά μεταγραφές… ξένων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, ήταν πως θέλω να παρακολουθήσω από κοντά αυτούς τους Πορτογάλους, έστω για μία φορά. Είχα αυτήν την περιέργεια!

Η τύχη το έφερε έτσι, ώστε στο ντεμπούτο του Μάρκο Αντόνιο Μεϊρέλες κόντρα στις Μοίρες έδωσα το παρών, φυσικά για δουλειά. Πολλές φορές το βλέμμα πήγαινε αυτόματα στον τρόπο που ο 30χρονος μέσος κινείται στο γήπεδο. Υπήρξε, όμως, ένα μικρό «πρόβλημα». Ο Πορτογάλος βρισκόταν… παντού. Σε κάθε μονομαχία στη μεσαία γραμμή έβλεπε κάποιος το νούμερο 9 των «μπλε», είτε η Δαμάστα βρισκόταν σε κατάσταση επίθεσης, είτε σε κατάσταση άμυνας.

Ο Πορτογάλος εμπνέει σιγουριά με την μπάλα στα πόδια, ξέρει μπάλα, αλλά πάνω από όλα ξέρει ποδόσφαιρο. Δε θα προσπαθήσει να κάνει το δύσκολο με ρίσκο να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα του. Είναι απλός και πολύ δυναμικός. Δεν του αποσπάς εύκολα την μπάλα, ξέρει να χειρίζεται μαεστρικά το σώμα του, σε μία θέση που είναι το… σύνορο μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ως αμυντικός μέσος διαθέτει και την τεχνική κατάρτιση που αρμόζει σε έναν Πορτογάλο ποδοσφαιριστή κι αυτό τον έκανε να ξεχωρίσει το μεσημέρι του Σαββάτου (26/10) στη Μεσαρά.

Αμυντικά είναι εκπληκτικός, μπαίνει δυνατά σε όλες τις μονομαχίες, καλύβει τους χώρους, βρίσκεται παντού. ‘Εχει την εμπειρία και την οξυδέρκεια να ξεχωρίσει στην Α1 ΕΠΣΗ και να βοηθήσει τη Δαμάστα να κατακτήσει τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος. Γι΄αυτόν το λόγο αποκτήθηκε εξάλλου. Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά, αλλά από το πόση διάρκεια θα έχουν αυτές οι εμφανίσεις του θα κριθεί η παρουσία του με τη φανέλα της Δαμάστας.

Ένα είναι σίγουρο. Ο Μεϊρέλες διαθέτη την πορτογαλική μαεστρία που ξεχωρίζει τους ομοεθνής του από τον υπόλοιπο κόσμο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here