Ανθεστίων: “Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος”

Με επίσημη ανακοίνωση του, ο Ανθεστίων παίρνει θέση αναφορικά με τη διακοπή ή την επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων.

- Advertisement -

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανθεστίων:

“Η διοίκηση του Α.Ο. Ανθεστίων Θραψανού ενημερώνει, ότι δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να συμμετέχουμε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣ Ηρακλείου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, λόγω τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής.

Παραθέτουμε τις απόψεις μας για το θέμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων:

«Αν υπάρχει μία χώρα, που από την αρχαιότητα ανέδειξε την αξία και την πληρότητα του αθλητισμού, αυτή αναμφίβολα είναι η Ελλάδα.

Για αυτό το κορυφαίο αγαθό, τον αθλητισμό και ειδικότερα στην περίπτωση μας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καλούμαστε εν μέσω πανδημίας να συζητήσουμε, να προτείνουμε και εν τέλει να αποφασίσουμε.
Κανείς μας δεν μπορεί να σταματήσει, αυτό που προσφέρει υγεία στον καθένα ατομικά, όμως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι για την οργανωμένη μορφή αθλητισμού που όλοι υπηρετούμε, το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο.

Αρχικά, θα πρέπει να γίνει σαφές από την πλευρά μας, ότι αδιαπραγμάτευτα μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια και η υγεία όλων των αθλούμενων και όλων των συνανθρώπων μας. Αυτό είναι το πρωταρχικό και κύριο μέλημα όλων μας!

Από κει και πέρα, για να τοποθετηθούμε σχετικά με μια απόφαση συνέχισης ή λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηρακλείου, θα πρέπει να έχουμε τα δεδομένα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, μέσα από τις εισηγήσεις των υγειονομικών αρχών για την πανδημία του κορωνοϊού.
Κινούμαστε σε όλο το φάσμα μέσα της καθημερινότητας μας και αυτή τη χρονική στιγμή, δε γνωρίζουμε πότε θα δώσουν την έγκριση τους για επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων.
Ενημερωθήκαμε, για την εκτίμηση του προέδρου της ΕΠΣΗ, Νίκου Τζώρτζογλου ότι ίσως αυτό συμβεί στο πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου.

Από την πλευρά μας ως Α.Ο. Ανθεστίων δηλώνουμε τα εξής:

Δε μας βρίσκει σύμφωνους η προοπτική οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ειδικά αν συζητάμε, για μια απόφαση που θα παρθεί ΤΩΡΑ. Είναι αν μη τι άλλο, βιαστική κίνηση να βάλουμε… παύλα, χωρίς να γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση σε 1 ή 2 μήνες από σήμερα.
Κάτι τέτοιο, θεωρούμε ότι θα ήταν αντίθετο με το αθλητικό ιδεώδες και σίγουρα εις βάρος των ποδοσφαιριστών από πολλές πλευρές.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ερασιτέχνες αθλητές. Παιδιά, μικρά η μεγαλύτερα, που κάνουν αυτό που αγαπούν και τόσους μήνες είναι σε αναμονή για να κλωτσήσουν και πάλι τη μπάλα.
Έχει τεθεί επί τάπητος ο οικονομικός παράγοντας, που σίγουρα είναι ένα βασικό πρόβλημα.
Όμως ρωτήσαμε τους πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ποια είναι η άποψη τους για αυτό?
Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, βασικό τους μέλημα και ανάγκη είναι το οικονομικό ή να βρεθούν στον χώρο που «απελευθερώνονται» από τις έγνοιες της ρουτίνας? Στο χώρο άθλησης, που αποδεδειγμένα συμβάλλει θετικά και στην ψυχολογία…

Ρωτήσαμε το Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου και την ΕΠΣ Ηρακλείου, αν από την πλευρά τους μπορούν να βάλουν ένα λιθαράκι στην οικονομική ελάφρυνση των σωματείων?
Ρωτήσαμε τους γιατρούς, που είναι επίσης μέρος της διεξαγωγής ενός αγώνα, αν κι αυτοί μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση?
Οι παράγοντες «ματώνουμε» οικονομικά και θυσιάζουμε χρόνο για αυτό που αγαπάμε, όμως δεν είμαστε οι μοναδικοί εμπλεκόμενοι!

Ως σωματείο, πάνω από όλα βάζουμε τους αθλητές μας. Πρώτης ομάδας και ακαδημίας. Είμαστε εκεί για αυτούς, γιατί είναι η «καρδιά» του οργανισμού.
Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι ως διοίκηση λάβαμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την πανδημία, στον αρχικό οικονομικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, κρεμώντας το… καλάθι εκεί που φτάναμε.
Επίσης, μια άλλη βασικότατη παράμετρος, που αφορά το οικονομικό είναι η εξής: Φανταζόμαστε, ότι όπως και εμείς, πολλά σωματεία έχουν εισπράξει χρήματα από χορηγούς στην αρχή της σεζόν.

Αν η αγωνιστική περίοδος 2020-21 δε γίνει ποτέ, πως θα ανταποδοθεί στους χορηγούς η διαφημιστική παροχή? Ποια θα είναι η στάση τους για την επόμενη σεζόν, όταν θα ζητηθεί η στήριξη τους και πάλι?
Επαναλαμβάνουμε ότι πάνω από όλα είναι υγεία και για αυτό οι οποίες αποφάσεις, θα μπορούν να παρθούν ότι υπάρχει ένα πιο σαφές πεδίο.
Λύσεις και αποφάσεις μπορεί να υπάρξουν, όταν έχουμε δεδομένα με σαφήνεια. Θεωρούμε βιαστικό να πούμε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στον αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Τι λόγο θα δώσουμε σ’ αυτά τα παιδιά, αν η κατάσταση τον Φεβρουάριο ή ακόμη και τον Μάρτιο είναι καλύτερη?

Πως θα αιτιολογήσουμε ότι δύο μήνες πριν (!) αποφασίσαμε να τους στερήσουμε μια οργανωμένη μορφή αθλητισμού, έστω και σε διαφορετική δομή, από ότι προβλέπει η προκήρυξη?
Όλα αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν στο χρόνο τους και με την ευχή το επόμενο διάστημα, το «κύμα» της πανδημίας να έχει υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στη χώρα μας.
Μέχρι τότε θα κάνουμε υπομονή. Θα είμαστε ενωμένοι και ταυτόχρονα σε… απόσταση, ώστε σύντομα να αγκαλιαστούμε ξανά!

Το ποδόσφαιρο είναι το «σπίτι» μας, και για μας είναι δύσκολο να βάλουμε το… λουκέτο στην πόρτα. Αν το υποδείξουν οι υγειονομικές αρχές, με εμπιστοσύνη και ευλάβεια θα τηρήσουμε τις αποφάσεις των ειδικών.
Μέχρι τότε, ο χρόνος ίσως μας δώσει κάποιες κρίσιμες απαντήσεις. Πάνω από όλα υγεία. Μείνετε ασφαλείς.
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά. Καλά Χριστούγεννα και με το καλό ο νέος χρόνος, να φέρει υγεία, ελπίδα και όσα στερηθήκαμε!

Χρόνια Πολλά!”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμεινε όρθιος στην Ριζούπολη ο ΟΦΗ!

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην Ριζούπολη και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά του από...

Με Σωτηρίου, Ντε Γκούζμαν και Σολίς στην Αθήνα

Με τους Δημήτρη Σωτηρίου, Nazareno Solis και Jonathan De Guzman να προπονούνται κανονικά για μια ακόμη ημέρα και να εντάσσονται στην αποστολή για τον...

Μαγνητική για Νέιρα και Σολίς

Με προπόνηση που έγινε το πρωί της Τρίτης (6/4) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, άρχισε η προετοιμασία του ΟΦΗ για τον εκτός έδρας αγώνα με...

Θλάση ο Φερέιρα

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των Κρητικών  δεν αναμένεται να παίξει στη Ριζούπολη και... βλέπουμε. Αλλαγή στην αλλαγή έγινε ο Φερέιρα στο 2-1 του ΟΦΗ επί του...

Σαρδινέρο: “Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και την αξίζαμε”

Ο Αντριάν Σαρδινέρο μίλησε στα κανάλια Novasports για την επιστροφή στις νίκες του ΟΦΗ με το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το...