Εργοτέλης: Έκανε τον απολογισμό της τριετίας

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στο ξενοδοχείο Lato, η ΠΑΕ Εργοτέλης με τον Γενικό διευθυντή, Γιώργο Τουτζάρη, να κάνει τον απολογισμό της 3ετίας μεταφέροντας και το μήνυμα του ιδιοκτήτη του συλλόγου, Μάγκετ Σάμι.

- Advertisement -

Αναλυτικά:

“Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στο ξενοδοχείο Lato, η ΠΑΕ Εργοτέλης με τον Γενικό διευθυντής Γιώργος Τουτζάρης να κάνει τον απολογισμό της 3ετίας μεταφέροντας και το μήνυμα του ιδιοκτήτη του συλλόγου, Μάγκετ Σάμι. Παράλληλα ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Ταουσιάνης μίλησε για την χρονιά που ”έκλεισε” και έθεσε τους στόχους της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Γιώργος Τουτζάρης επισημαίνοντας:

”Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γ. Βρέντζο που με την δική του προσπάθεια μας έδωσε το δικαίωμα να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική ομάδα που την κρατήσαμε τρία χρόνια. Να ευχαριστήσω τον κ. Στειακάκη που έδωσε βάση στο τηλεφώνημα που του έκανα και να με περιμένει να έρθω απευθείας από την Κύπρο με τον κ. Σάμι χωρίς να με γνωρίζει παρά μόνο από ένα τηλεφώνημα που του είπα να συστήσει τη νέα ΠΑΕ Εργοτέλης. Αν δεν συνέβαινε αυτό και αν ο κ. πρόεδρος του ερασιτέχνη δεν συμφωνούσε πιθανόν να μην έπαιζε ο Εργοτέλης ούτε στην Γ’ Εθνική. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε να υπάρχει σαν ομάδα και σαν ΠΑΕ από τον Αύγουστο του 2017. Ξεκινήσαμε με δύο συμβόλαια και πέντε παιδιά που έγιναν επαγγελματίες από τις Ακαδημίες. Η αρχή έγινε με τον Γκώνια όπου μας βοήθησε να αλλάξουμε την σκέψη μας για το ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να παίξουμε ποιοτικά χωρίς να μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα. Έτσι προσπαθούμε να παράγουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο διαδίδοντας τα ονόματα των ποδοσφαιριστών και εντός αλλά και εκτός συνόρων. Η πρώτη χρονιά ξεκίνησε δύσκολα αλλά πήγε καλά μετέπειτα. Δημιουργήσαμε παίκτες όπως ο Κάιπερς, ο Μπούζας που πήγε στην Γουάντι Ντέγκλα, ήρθε ο Εντιαγέ που τώρα αγωνίζεται στη Λουκέρνη και πέρσι έκανε μεταγραφή κοντά στις 900.000 δολάρια.

Στην δεύτερη σεζόν, ο Γκώνιας μετέβη στην Γουάντι Ντέγκλα με καλύτερο συμβόλαιο, ήρθε ο Νίκκι Παπαβασιλείου που και αυτός βοήθησε την ομάδα να αποκτήσει κάποια στοιχεία που της έλειπαν τον προηγούμενο χρόνο, δημιουργώντας ένα δυνατό γκρουπ παικτών. Στην πορεία χάσαμε κάποιους όπως ο Κοζορώνης και ο Γιακούμπου αλλά παρ’ όλα αυτά κυνηγήσαμε μέχρι τέλους μια θέση στα μπαράζ. Χάσαμε την δεύτερη θέση για τρεις βαθμούς και είχαμε και μείον τρεις ακόμη από την αδειοδότηση αυτή πρέπει να πω ότι ήταν η πιο άσχημη στιγμή μου στον Εργοτελη.

Στην τρίτη χρονιά ξεκινάμε την προετοιμασία με το Νίκι, δεν ξέραμε αν θα φύγει ή θα μείνει, υπήρχε μια διαδικασία δύσκολη ως προς την διαχείριση της που δεν είχαμε όμως ευθύνη ως διοίκηση και ήταν καθαρά θέμα προπονητή γιατί όταν υπάρχουν συμβόλαια που δεν λύνονται αμοιβαία και μεταξύ μας. Τελικά αποχώρησε για τον Πανιώνιο και υπό άλλες συνθήκες σίγουρα θα ήταν χαρά μας, να ζητούν ομάδες υψηλότερου επιπέδου μέλη της ομάδας μας αλλά ο τρόπος που αυτό έγινε δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Είναι κάτι που έγινε και έχει τελειώσει για εμάς, ο Νίκι έχει προσφέρει αυτά που έχει προσφέρει και αυτά που έμαθε στην ομάδα και συνεχίζουμε με τον Γιάννη και θα συνεχίσει να είναι προπονητής μας και τη νέα σεζόν. Του ανατέθηκε μια δύσκολη κατάσταση, εντελώς ξαφνικά, να έρθει σε μια ομάδα που δεν την είχε δουλέψει. Είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα που μας κρατούσαν σε τροχιά play off και αν δεν υπήρχαν στην συνέχεια  οι απουσίες του Ιατρούδη και Kwateng (λόγω τραυματισμών), καθώς και των υπολοίπων που ανά τη σεζόν χάναμε ίσως πηγαίναμε καλύτερα. Στόχος φέτος ήταν η είσοδος στα μπαράζ ανόδου, που φυσικά δεν μάθαμε ποτέ τι θα γίνει παρ’ όλα αυτά η πορεία της ομάδας μας αφήνει μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα στο μέλλον.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου και την μεγάλη διάθεση που γίνεται σε όλη την διαδικασία στο Μαρτινένγκο.

Το Μαρτινένγκο είναι η φυσική έδρα της ομάδας που όπως είναι τα πράγματα, φθίνει και είναι κρίμα για τον σύλλογο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο Ηράκλειο. Είναι δυσάρεστο για μένα να βλέπω την κατάσταση που υπάρχει καθώς οι εγκαταστάσεις χρειάζονται αναβάθμιση και πρέπει όλοι μαζί (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, τοπικοί φορείς) να προσπαθήσουμε. Και εννοώ αυτό που όλοι γνωρίζετε ότι το θέμα «κολλάει» στην αρχαιολογία.

Όσων αφορά την νέα χρονιά, το πρωί μίλησα με τον Μάγκετ Σάμι και τον ρώτησα ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει με τον ίδιο να μου λεεί, «μένουμε όλοι μαζί για να δείξουμε μια καλή εικόνα και ένα καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο». Ο Μάγκετ δεν ήθελε ποτέ, να λειτουργήσει παρασκηνιακά ώστε να ανέβει η ομάδα. Επιδιώκει να έχει ο Εργοτέλης εγκαταστάσεις και να βοηθηθεί η ομάδα για να έρχονται παιδιά από τις Ακαδημίες. Να είναι ο Εργοτέλης βιώσιμος χωρίς να έχει ανάγκη μόνο τα τηλεοπτικά.

Οι λεπτομέρειες δεν μας άφησαν μέχρι στιγμής να πετύχουμε το βήμα παραπάνω. Πέρσι ο σχεδιασμός ξεκίνησε έχοντας στο μυαλό μας ότι τα έσοδα θα είναι 850.000 ευρώ, αλλά απ’ αυτά τελικά πήραμε 200.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε το πλάνο μας καθώς επιθυμούμε να γίνουμε μέλος της ιστορίας του Εργοτέλη προσπαθώντας να κάνουμε πολλά παραπάνω για τον σύλλογο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ξέρουμε ότι παλιότερα υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη και το ίδιο επιθυμούμε να γίνει και τώρα γιατί η προσπάθεια είναι μεγάλη. Πάνω απ’ όλες τις διαφωνίες και τα πρόσωπα υπάρχει ο Εργοτέλης. Αν το καταλάβουμε αυτό όλοι θα μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Το πρώτο στοίχημα για εμάς είναι η αδειοδότηση, αν και θα πρέπει να πούμε ότι εάν δεν παρθεί δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην ομάδα. Ο Εργοτέλης θα αποτελείται του χρόνου από νέα πρόσωπα προσπαθώντας να αντικαταστήσουμε τα παιδιά που έφυγαν. Ο Κοιλιάρας ζήτησε να πάει στον Ηρόδοτο, ο Ροβίθης θέλησε να αλλάξει περιβάλλον να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποια άλλη ομάδα πιθανόν, ο Σπίριακ επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Μπαράτα λόγω οικογενειακών υποθέσεων θέλησε να γυρίσει στην χώρα του. Ο Προβυδάκης θα αποχωρήσει επίσης, όπως και ο Καλογεράκης που δεν ανανέωσε. Με τον Μπάτζιο είμαστε σε μια διαδικασία συζητήσεων, περιμένοντας τις εξελίξεις με την αδειοδότηση. Απ’ τον Ιατρούδη περιμένουμε μια απάντηση για το αν θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του ενώ χθες αποχαιρετήσαμε τον Έφορντ και είμαστε σίγουροι ότι η νέα σεζόν θα τον βρει στην μεγάλη κατηγορία. Επιθυμούμε να ενισχυθούμε αμυντικά και επιθετικά, καθώς στη μεσαία γραμμή υπάρχει βοήθεια. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ποιοτικό ρόστερ βασισμένο σε νέα παιδιά και απ’ το Ηράκλειο έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε την ακαδημία μας. Θα είναι σημαντικό για εμάς να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο Ελληνικό ποδόσφαιρο.”

Γιάννης Ταουσιάνης: “Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να ψάξουμε και την διάκριση”

”Κάνοντας τον γενικό απολογισμό, η 7η ή η 5η θέση δεν είναι τιμητική για εμάς καθώς θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Από ένα ρόστερ 27 παικτών έπαιξαν όλοι εκτός από δύο παίκτες. Τα στατιστικά δηλώνουν πως στην επίθεση είχαμε έναν αριθμό που ενισχύθηκε από τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και τα 33 γκολ παθητικό δείχνουν ότι κάτι δεν κάναμε καλά και δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα που είχαμε. Δείξαμε ότι δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τις απουσίες από τραυματισμούς και σίγουρα αν δεν υπήρχαν αυτοί τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα.

Μεγάλος μας στόχος είναι να αναβαθμιστούμε οργανωτικά όσο μπορούμε και να βοηθήσουμε την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Ίσως η φετινή προετοιμασία γίνει εκτός νησιού και παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα σύνολο κοντά στην φιλοσοφία του Εργοτέλη. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να ψάξουμε και την διάκριση. Αν δεν υπήρχαν οι δυσκολίες κατά τη διάρκεια της σεζόν, ίσως να είχαμε πετύχει τους στόχους μας γιατί το καλό ρόστερ υπήρχε. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες της ομάδας, θα απασχολήσουν ίσως και ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας πράγμα που σημαίνει ότι κάτι γίνεται. Επιχειρούμε ένα ρόστερ αποτελούμενο από 25 ποδοσφαιριστές με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος να μην επηρεάζει τον σχεδιασμό μας.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμεινε όρθιος στην Ριζούπολη ο ΟΦΗ!

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην Ριζούπολη και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά του από...

Με Σωτηρίου, Ντε Γκούζμαν και Σολίς στην Αθήνα

Με τους Δημήτρη Σωτηρίου, Nazareno Solis και Jonathan De Guzman να προπονούνται κανονικά για μια ακόμη ημέρα και να εντάσσονται στην αποστολή για τον...

Μαγνητική για Νέιρα και Σολίς

Με προπόνηση που έγινε το πρωί της Τρίτης (6/4) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, άρχισε η προετοιμασία του ΟΦΗ για τον εκτός έδρας αγώνα με...

Θλάση ο Φερέιρα

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των Κρητικών  δεν αναμένεται να παίξει στη Ριζούπολη και... βλέπουμε. Αλλαγή στην αλλαγή έγινε ο Φερέιρα στο 2-1 του ΟΦΗ επί του...

Σαρδινέρο: “Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και την αξίζαμε”

Ο Αντριάν Σαρδινέρο μίλησε στα κανάλια Novasports για την επιστροφή στις νίκες του ΟΦΗ με το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το...