«Φεύγουμε αισθανόμενοι μεγάλη πίκρα…»

Το τελευταίο μέρος του απολογισμού της τελευταίας διετίας δημοσιοποίησε η διοίκηση του Ηροδότου.

- Advertisement -

Αναλυτικά το τελευταίο μέρος του διοικητικού (κι όχι μόνο) απολογισμού του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Ηροδότου για το διάστημα 2018-2020, όπως αναρτήθηκε στη Facebook σελίδα της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού:

«ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ 

Η ομάδα στην Γ΄ Εθνική

Ο Ερασιτέχνης Ηρόδοτος κλήθηκε τέλος Ιουνίου 2019 να διαχειριστεί τον υποβιβασμό της ομάδας και ουσιαστικά την διάλυση της ΠΑΕ και την αλλαγή του ποδοσφαιρικού τμήματος από επαγγελματικό σε ερασιτεχνικό. Παράλληλα με την διάλυση της ΠΑΕ το ποδοσφαιρικό τμήμα, τα βάρη και υποχρεώσεις αυτού μεταφέρονται στον ερασιτέχνη η διοίκηση του οποίου πολύ γρήγορα έπρεπε να αποφασίσει τι ακριβώς έπρεπε να κάνει.

Αναζητήθηκε χρηματοδότης και υπήρξαν πολύ προχωρημένες επαφές και προφορική συμφωνία με ισχυρό οικονομικό παράγοντα ο οποίος θα χρηματοδοτούσε την προσπάθεια ανασύνταξης του Ηροδότου με στόχο πρωταγωνιστικό. Δυστυχώς για άγνωστο σε μας λόγο η συμφωνία τελικά δεν υλοποιήθηκε και ουσιαστικά ο ερασιτέχνης με ίδια μέσα θα έπρεπε να αποφασίσει σε ποιο πρωτάθλημα με ποιον στόχο θα συμμετείχε.

Αναθέσαμε σε ειδικό τεχνοκράτη την μελέτη βιωσιμότητας σε κάθε μια από τις επιλογές που είχαμε. Τελικά η εισήγηση των συνεργατών μας ήταν η συμμετοχή της ομάδας στην Γ Εθνική με στόχο την παραμονή, ταυτόχρονα με την απόκτηση νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών πλαισιωμένων από περιορισμένο αριθμό εμπείρων και ικανών.

Ως γνωστό την στιγμή εκείνη ο Ηρόδοτος διέθετε ουσιαστικά μόνο 2 ποδοσφαιριστές που προέρχονταν  από τα τμήματα υποδομής και άλλους 6 ποδοσφαιριστές από την ομάδα της Κ-19, μόνο που οι αθλητές αυτοί ήταν ουσιαστικά δανεικοί από τις ομάδες τους για την στελέχωση της Κ-19 την περίοδο 2019-2020.

Και αυτό διότι με την πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων τα τμήματα υποδομής και οι θυγατρικές ομάδες είχαν περιπέσει σε μαρασμό και δεν παρήγαν ποδοσφαιριστές ικανούς να στηρίξουνε τον Ηρόδοτο στο νέο του ξεκίνημα. Ακόμη και με την ίδρυση της επαγγελματικής ομάδας οι ποδοσφαιριστές που δεν επιλέχθηκαν για αυτήν, μετακινήθηκαν σε άλλες ομάδες χωρίς καμία εξασφάλιση για τον Ηρόδοτο στο μέλλον εάν χρειαστεί όπως και χρειάστηκε.

Με δεδομένα όλα αυτά θα έπρεπε να αποκτηθούν 25 τουλάχιστον αθλητές και προπονητικό τιμ (τουλάχιστον 3 προπονητές). Ο προϋπολογισμός δαπανών καταρτίστηκε και ανήλθε στο ύψος των 170.000 ευρώ με στόχο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Με εμφανή την δυστοκία βοήθειας από οικονομικούς παράγοντες, το διοικητικό και οικονομικό βάρος για την συμμετοχή στην Γ Εθνική κατηγορία, ανέλαβε σχεδόν αποκλειστικά ο πρόεδρος της ομάδας κ. Παναγιωτάκης. Άμεσα προσελήφθη προπονητής στον οποίο αναλύθηκε το παραπάνω σχέδιο, δηλαδή της απόκτησης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών με επικουρία εμπείρων και ικανών, αλλά και αξιοποίηση των παιδιών της Κ-19.

Δυστυχώς από τα παιδιά της Κ-19 επελέγησαν μόνο 2 και από τις ομάδες υποδομών κανένας ποδοσφαιριστής και έτσι κληθήκαμε στην απόκτηση 23 ποδοσφαιριστών. Το ποδοσφαιρικό τμήμα πέραν των προπονητών και αθλητών, στελεχώθηκε με ευθύνη μας, με πρόσωπα που δυστυχώς στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχαν εντελώς διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία με αυτών της διοίκησης και αυτό δημιουργούσε αρκετά προβλήματα που όντως επηρέαζαν την ομάδα.

Το αρχικά καλό ξεκίνημα εξέπληξε μεν ευχάριστα αλλά δημιούργησε ουτοπίες και μη υπαρκτές εντυπώσεις δυνατοτήτων και αυτό ήταν ουσιαστικά η αιτία δημιουργίας όλων των προβλημάτων που υπήρξαν στην συνέχεια, διότι ο στόχος παραμονής στην κατηγορία έκλεισε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν άλλα θέματα.

Την περίοδο αυτή υπήρξε η αλλαγή του προπονητή και δραστικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα με εντολή και στόχο, την αξιοποίηση όλου του ποδοσφαιρικού δυναμικού, την απόκτηση νέων σε ηλικία αθλητών (περίοδος Ιανουαρίου), την προώθηση περισσότερων ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής του Ηροδότου και η παρουσίαση ενός συνόλου που ανεξάρτητα του αποτελέσματος θα προσέφερε θέαμα αντάξιο της ιστορίας του Ηροδότου.

Η ομάδα μετά από την περίοδο προσαρμογής με τα νέα δεδομένα, άρχισε να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα και μέχρι την διακοπή των play off ήταν αήττητη και πρώτη στην επί μέρους βαθμολογία.

Σήμερα ουσιαστικά 1 μήνα μετά την λήξη και τυπικά της αγωνιστικής περιόδου, σε κανένα ποδοσφαιριστή δεν οφείλουμε κανένα χρηματικό ποσό, όλοι οι ποδοσφαιριστές εισέπρατταν κάθε μήνα και πριν την καθορισμένη ημερομηνία τα χρήματα που δικαιούντο. Και δεν ήταν λίγα. Ήταν περίπου 14.000 ευρώ μηνιαίως.

Και όπως έλεγαν οι ασχολούμενοι με τα ποδοσφαιρικά του Ηροδότου, αυτή η συνέπεια είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί στον Ηρόδοτο και είναι και η πολύ βαριά παρακαταθήκη στην όποια νέα Διοίκηση του συλλόγου γιατί πλέον θα έχει πολύ σημαντικό μέτρο σύγκρισης.

Επίσης σε αυτή την σχεδόν διετία ο Ηρόδοτος ήταν οικονομικά συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις του έναντι (εκτός των ποδοσφαιριστών) προπονητών, συνεργατών και προμηθευτών και υπερηφάνως δηλώνουμε ότι παραδίδουμε έναν σύλλογο νοικοκυρεμένο και χωρίς κανένα χρέος.

Δυστυχώς ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του, δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε στην ομάδα αυτή, αισθανόμενοι μεγάλη πίκρα για πράξεις και συμπεριφορές κάποιων (τριών ανθρώπων) οι οποίοι καθ’ όλο το διάστημα της θητείας μας με τις πράξεις τους υπονόμευαν κάθε προσπάθειά μας, δυσφήμιζαν το έργο μας και πρωταγωνιστούσαν στο παρασκήνιο με κινήσεις και συσκέψεις διάσπασης και διάλυσης του ΔΣ, εντείνοντας την εσωστρέφεια και αμφισβήτηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο σε διοικητικό όσο και ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου για την εξαιρετική τους προσπάθεια, τους προπονητές της ομάδας στο σύνολο τους και τους καλούμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο όπου και αν αγωνίζονται, λυπούμαστε όμως που αυτή η ξαφνική διακοπή του πρωταθλήματος τους στέρησε βίαια το δικαίωμα να αποδείξουν στο γήπεδο το πολύ σπουδαίο θέαμα που προσέφεραν τον τελευταίο καιρό.

Ευχαριστούμε πολύ τους 4 χορηγούς που και αυτοί συνέβαλαν οικονομικά μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας σε αυτό που αποκαλούμε μικρό οικονομικό θαύμα, διότι πέραν των 2 παραπάνω πηγών, ουσιαστικά άλλα έσοδα δεν υπήρχαν (σ.σ. τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν περίπου το ήμισυ των εξόδων διαιτησίας και προστίμων από τιμωρίες).

Ευχαριστούμε επίσης τους φίλους και φιλάθλους του Ηροδότου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, τα περισσότερα εκ των οποίων έδωσαν ό,τι μπορούσαν ώστε να υπάρξει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Τέλος ευχαριστούμε το προσωπικό και τους προπονητές των Ακαδημιών και κυρίως τους γονείς των παιδιών, καλώντας τους να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τον Ηρόδοτο για την εκπαίδευση των παιδιών τους, πιστεύουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον που θα προσφέρουν οι νέες υπό κατασκευή εγκαταστάσεις, έργο τόσο εμβληματικό, που θα χαρακτηρίζει και δικαίως την προσπάθεια και φιλοδοξία της απερχόμενης Διοίκησης.

Ο σύλλογος θα οδηγηθεί σε αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης, σύμφωνα με τον νέο νόμο και καταστατικό, αμέσως μόλις οι αρμόδιοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δώσουν το πράσινο φως, ελπίζοντας ότι τα μέλη του Ηροδότου θα επιλέξουν σοφά, με γνώμονα την προσφορά ενός εκάστου και δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή σε πρακτικές και συμπεριφορές που έχουν καταδικαστεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμεινε όρθιος στην Ριζούπολη ο ΟΦΗ!

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην Ριζούπολη και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά του από...

Με Σωτηρίου, Ντε Γκούζμαν και Σολίς στην Αθήνα

Με τους Δημήτρη Σωτηρίου, Nazareno Solis και Jonathan De Guzman να προπονούνται κανονικά για μια ακόμη ημέρα και να εντάσσονται στην αποστολή για τον...

Μαγνητική για Νέιρα και Σολίς

Με προπόνηση που έγινε το πρωί της Τρίτης (6/4) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, άρχισε η προετοιμασία του ΟΦΗ για τον εκτός έδρας αγώνα με...

Θλάση ο Φερέιρα

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των Κρητικών  δεν αναμένεται να παίξει στη Ριζούπολη και... βλέπουμε. Αλλαγή στην αλλαγή έγινε ο Φερέιρα στο 2-1 του ΟΦΗ επί του...

Σαρδινέρο: “Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και την αξίζαμε”

Ο Αντριάν Σαρδινέρο μίλησε στα κανάλια Novasports για την επιστροφή στις νίκες του ΟΦΗ με το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το...