Η FIFA απέβαλε την Ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο

H FIFA προχώρησε στην αποβολή της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το οποίο απαγορεύει ρητά την προσφυγή σε τακτικά δικαστήρια.

- Advertisement -

Την απόφαση να αποβάλει την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο πήρε η FIFA, ύστερα από σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της FIFA, αλλά και διάφορες υποθέσεις κακοδιαχείρισης.

Η ποινή έχει τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη (24/09) και θα αρθεί μόνο σε περίπτωση που η Ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο εναρμονιστεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της ως μέλους της FIFA.

Η ανακοίνωση:

Το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA απέβαλε σήμερα την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο (TTFA) με άμεση ισχύ λόγω σοβαρών παραβιάσεων του Καταστατικού της FIFA.

Η αποβολή προκλήθηκε από την πρώην ηγεσία του TTFA που υπέβαλε αξίωση ενώπιον τοπικού δικαστηρίου στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, προκειμένου να αμφισβητήσει την απόφαση του Συμβουλίου της FIFA να διορίσει επιτροπή εξομάλυνσης για την TTFA. Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν κατά παράβαση του άρθρου 59 του καταστατικού της FIFA, το οποίο απαγορεύει ρητά την προσφυγή σε τακτικά δικαστήρια, εκτός εάν προβλέπεται ρητά στους κανονισμούς της FIFA.

Μια επιτροπή εξομάλυνσης εγκαταστάθηκε από το Συμβούλιο της FIFA αφού διαπιστώθηκε ότι η πρώην ηγεσία του TTFA είχε εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις σοβαρής κακοδιαχείρισης. Η απόφαση της πρώην ηγεσίας να προσφύγει σε τοπικό δικαστήριο για να αμφισβητήσει τον διορισμό της επιτροπής εξομάλυνσης θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το μέλλον του ποδοσφαίρου στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, αλλά επίσης θέτει σε κίνδυνο τη συνολική δομή της παγκόσμιας διακυβέρνησης ποδοσφαίρου, η οποία αναγνωρίζει το CAS ως το αποκλειστικό δικαστήριο για την επίλυση διαφορών αυτού του είδους. 

Αρχικά δόθηκε στους ενδιαφερόμενους διορία μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αποσύρουν την προσφυγή, αλλά δεν το έπραξαν. Η προθεσμία αυτή στη συνέχεια παρατάθηκε μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά δίχως να αλλάξει κάτι. Υπό τις συνθήκες αυτές, το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA αποφάσισε να αποβάλει την TTFA.

Η αποβολή θα αρθεί μόνο όταν η TTFA συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της ως μέλους της FIFA, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της νομιμότητας της διορισμένης επιτροπής εξομάλυνσης και της ευθυγράμμισης του καταστατικού της με εκείνο της FIFA.

Πηγή: sport24.gr

ΚΟΥΒΙΔΗΣ - ΠΑΓΩΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θλάση ο Νέιρα, επιστρέφει στα play out

Δυσάρεστα ήταν τα νέα στον ΟΦΗ για την κατάσταση του Νέιρα, καθώς ο Αργεντινός χαφ προστέθηκε (ξανά) στην αλυσίδα των πολλών τραυματισμών που ταλαιπωρούν...

Με την σκέψη στον Απόλλωνα

Με προπόνηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (23/2) στο Παγκρήτιο στάδιο, συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΟΦΗ για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου...

Μπαλογιάννης: “Είμαστε ΟΦΗ θα το ανατρέψουμε όλο αυτό”

Διαβάστε τι δήλωσε ο Κώστας Μπαλογιάννης στην κάμερα της ΝΟVA μετά την ήττα του ΟΦΗ από τον ΠΑΣ. "Για ένα παιχνίδι ακόμα μπήκαμε μουδιασμένα, προσπαθήσαμε...

Στάικος: “Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες”

Ο Πασχάλης Στάικος τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τις εμφανίσεις του ΟΦΗ και πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. ''Η ήττα δεν...

Σίμος: “Δική μου η ευθύνη, θα βγάλουμε αντίδραση”

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος, τόνισε πως η ευθύνη για την πορεία της ομάδας είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Οι δηλώσεις του προπονητή του...