Κρασανάκης: “Μας αρέσει να παίζουμε με την μπάλα κάτω”

Για την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία που θέλει να έχει ο δικός του Πόρος, για τη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον πρόεδρο Γιάννη Ασσαργιωτάκη και τη συμφωνία που υπάρχει να πορευτούν μαζί όχι μόνο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αλλά σε βάθος χρόνου και για πολλά άλλα μίλησε στην εκπομπή “Αθλητική Δευτέρα” και στο “POROSFC TV” ο προπονητής των “μπλε”.

- Advertisement -

“Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω, θα καταθέτουμε τα πάντα στο γήπεδο”, ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα που έστειλε για τον φετινό Πόρο ο ικανός τεχνικός.

“Η συνεργασία μας με τον κ. Ασσαργιωτάκη είναι πάρα πάρα πολύ καλή, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ από τη δικιά μου την πλευρά και δεν το λέω επειδή κάνουμε μία συζήτηση πάνω σε αυτό το κομμάτι”, τόνισε μεταξύ άλλων για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και τον ισχυρό άνδρα των “μπλε”.

Ο Βασίλης Κρασανάκης αναφέρθηκε παράλληλα στοv αμφίρροπο κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικης που παρακολουθούμε στο ξεκίνημα, για τα ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά κάποιων ομάδων, για τις επιθέσεις-“φωτιά” και για τις προβληματικές άμυνες, αλλά και για αρκετά ακόμη.

Αναλυτικά κάποια από τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Βασίλη Κρασανάκη στην “Αθλητική Δευτέρα” και στο “POROSFC TV”:

Για την προσωπικότητα του Πόρου και για τη φιλοσοφία που θέλει ο ίδιος να περάσει στην ομάδα:

“Το έχουμε πει και το έχουμε δείξει μέσα στο γήπεδο. Είμαστε μία ομάδα η οποία μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω. Δεν μας αρέσει το άμεσο παιχνίδι. Νομίζω ότι μας αρέσει η διαδικασία, μας αρέσει να φτιάχνουμε τις συνθήκες για να μπορούμε να βάλουμε ένα γκολ ενδεχομένως. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε αυτό, έχουμε την ποιότητα να κρατήσουμε τη μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε εμείς. Σίγουρα δεν γίνεται πάντα, αλλά αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Έχουμε ένα νεανικό σύνολο σχετικά με δύο-τρεις προσθήκες έμπειρων παιδιών που θα προσπαθήσουν μέσα από την εμπειρία τους να βοηθήσουν τους νέους να ανδρωθούν στο πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έχουμε πει ότι είμαστε μία ομάδα που ακόμα και άσχημα να παίζουμε θα πρέπει να καταθέτουμε τα πάντα για να κερδίζουμε τους τρεις βαθμούς στο γήπεδο. Και είμαστε και μία ομάδα είπαμε που στόχος της είναι να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πλασαριστεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Αυτά είναι τα δεδομένα της ομάδας μας, νομίζω ότι μέσα από την καθημερινή δουλειά τα παιδιά έχουν πάρα πολύ όρεξη, έχουν αρκετή ποιότητα, θα πρέπει και οι ίδιοι μέσα από αυτές τις διαδικασίες να γίνουν πιο έμπειροι, να πιστέψουν πιο πολύ στους εαυτούς τους και νομίζω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά”.

Για τη συμφωνία το καλοκαίρι με τον πρόεδρο Γιάννη Ασσαργιωτάκη να δουλέψει για αρκετά χρόνια στον Πόρο:

“Έτσι είναι διότι νομίζω ότι η δουλειά ενός προπονητή δεν μπορεί να φανεί μόνο την πρώτη χρονιά. Εδώ δεν γίνεται μέσα στους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και του κόσμου, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εμείς μέσα σ’ έναν χρόνο, θα ήμασταν θαυματοποιοί, κάτι το οποίο δεν είμαστε. Νομίζω ότι είναι όμως πάρα πολύ καλές οι συνθήκες ειδικά φέτος για να χτίσουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Σιγά-σιγά να δομήσουμε από οργανωτικής απόψεως αλλά και παικτικού κομματιού, να φτιάξουμε παίκτες στην ομάδα οι οποίοι να είναι Πόρος και να αγαπάνε την ομάδα.

Να μην είναι αυτό που λέμε μισθοφόροι, έρχονται μόνο για τη χρονιά και μετά να ψάχνονται για κάπου αλλού. Ν’ αγαπήσουν το σωματείο, ν’ αγαπήσουν τις συνθήκες παρ’ όλο τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε γιατί μην ξεχνάτε είμαστε μία καινούργια ομάδα η οποία καθημερινά μαθαίνει πράγματα και προσπαθούμε να τ’ αφομοιώσουμε ώστε να μπορούμε να τα δομήσουμε μέσα στο οικοδόμημα αυτό και να το κάνουμε όσο πιο επαγγελματικό αν θέλετε εντός εισαγωγικών η εκτός εισαγωγικών γίνεται.

Είναι μία δύσκολη διαδικασία, χρονοβόρα διαδικασία, επίπονη, νομίζω όμως ότι έχουν πέσει πάνω όλοι φέτος, ειδικά φέτος που είμαι εγώ στην ομάδα και βλέπω τα πράγματα από κοντά. Βοηθάνε όλοι σε αυτό το κομμάτι και αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι όλα χρειάζονται για ν’ ανεβαίνεις επίπεδο και στο τέλος ξαναλέω όλα αυτά τα καλά πράγματα που γίνονται θ’ αποδώσουν και σε βάθος χρόνου θα έχουμε και τ’ αποτελέσματα τα οποία θέλουμε”.

Για το πώς βρήκε τα πράγματα στον Πόρο, αν ήταν όπως τα περίμενε και για τη έως σήμερα συνεργασία του με τον Γιάννη Ασσαργιωτάκη:

“Τα πράγματα τα βρήκα έτσι όπως γνώριζα. Ήταν σ’ ένα επίπεδο τα οποία ήθελαν λίγο οργάνωση και φτιάξιμο από την αρχή κάποια πράγματα. Διότι ναι μεν όταν μπαίνουμε σε μία νέα κατηγορία μπορεί να μοιάζει με την προηγούμενη, αλλά απ’ ότι είδαμε οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στ’ αγωνιστικά, αλλά και στα οργανωτικά τα οποία δυστυχώς η ομάδα πέρυσι τα πλήρωσε. Bέβαια δεν ήμουνα εγώ εδώ πέρα και δεν θέλω ν’ αναφερθω σ’ αυτό το κομμάτι καθόλου.

Νομίζω ότι είναι άλλων αρμοδίων η δουλειά αυτή. Αυτό που προπαθήσαμε εμείς καταρχήν με τον κ. Ασσαργιωτάκη και τους συνεργάτες μου είναι να του δώσουμε να καταλάβει το δικό μας το σκεπτικό και το πώς θα πρέπει να οργανωθούν τα πράγματα. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος ναι μεν ρομαντικός με το ποδόσφαιρο, το οποίο αγαπάει πάρα πολύ και ένα παραπάνω τον τόπο του εδώ, την περιοχή του. Δεν είναι κακό ν’ αναφέρουμε ότι δεν βοηθάει μόνο την ομάδα του Πόρου, αλλά συντελεί καθημερινά και κοινωνικό έργο το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο και κάποια στιγμή θα πρέπει ν’ αναφερθεί από κάποιους. Από κει και πέρα στο δικό μας το κομμάτι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ακούει και κρίνει.

Η συνεργασία μας είναι πάρα πάρα πολύ καλή, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ από τη δικιά μου την πλευρά και δεν το λέω επειδή κάνουμε μία συζήτηση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Πραγματικά έτσι είναι διότι πολλές φορές έχουμε συζητήσει κάποια πράγματα τα οποία ενδεχομένως είχε διαφορετική άποψη και δίνοντάς του να καταλάβει ότι ενδεχομένως αυτό που του λέμε εμείς ήταν το σωστότερο πραγματικά άλλαξε γνώμη και έκανε αυτό που λέγαμε εμείς. Η αντιθέτως αν κάτι του ζητούσαμε εμείς και δεν γινόταν με τεκμηριωμένα λόγια μας έλεγε ότι δεν γίνεται αυτό το πράγμα στην παρούσα φάση γι’ αυτόν και γι’ αυτόν τον λόγο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να είναι οι συνεργασίες, ότι δεν μπορούν να συμφωνούν πάντα όλοι, αλλά να έχουν μία σεβαστή άποψη η οποία να είναι καταρτισμένη και όταν κατατεθεί για το όφελος της ομάδας να επιλεγεί η καλύτερη.

Αυτό νομίζω ότι πρέπει να γίνει παντού. Εμείς έχουμε αυτή τη συνεργασία μέχρι τώρα, νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον και να πάνε όλα καλά όχι μόνο με τον πρόεδρο, αλλά και με όλο το συμβούλιο. Και να πούμε και τα χρόνια πολλά στο Δημήτρη το Σομπότη που γιορτάζει σήμερα και σε όλους τους Δημήτρηδες (σ.σ. Δευτέρα). Όλα τα παιδιά λοιπόν από την πρώτη στιγμή νομίζω ότι έχουν καταλάβει ότι εδώ πάει να γίνει κάτι καλό οπότε όλοι έχουν συμβάλλει σ’ αυτό το κομμάτι, δεν είναι ποτέ ατομικό, δεν είναι ποτέ ενός ανθρώπου. Και νομίζω ότι αν αυτό το σύνολο μείνει ενωμένο νομίζω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του τεχνικού των “μπλε” στην εκπομπή “Αθλητική Δευτέρα” και στο “POROSFC TV” στο παρακάτω βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=4kdNkd-4nII&ab_channel=porosfctv

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμεινε όρθιος στην Ριζούπολη ο ΟΦΗ!

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην Ριζούπολη και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά του από...

Με Σωτηρίου, Ντε Γκούζμαν και Σολίς στην Αθήνα

Με τους Δημήτρη Σωτηρίου, Nazareno Solis και Jonathan De Guzman να προπονούνται κανονικά για μια ακόμη ημέρα και να εντάσσονται στην αποστολή για τον...

Μαγνητική για Νέιρα και Σολίς

Με προπόνηση που έγινε το πρωί της Τρίτης (6/4) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, άρχισε η προετοιμασία του ΟΦΗ για τον εκτός έδρας αγώνα με...

Θλάση ο Φερέιρα

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των Κρητικών  δεν αναμένεται να παίξει στη Ριζούπολη και... βλέπουμε. Αλλαγή στην αλλαγή έγινε ο Φερέιρα στο 2-1 του ΟΦΗ επί του...

Σαρδινέρο: “Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και την αξίζαμε”

Ο Αντριάν Σαρδινέρο μίλησε στα κανάλια Novasports για την επιστροφή στις νίκες του ΟΦΗ με το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το...