Πώς θα παραγγέλνουμε στους σερβιτόρους από τη Δευτέρα

Ο τρόπος παραγγελιών, οι αποστάσεις ανάμεσα σε τραπέζια, η τοποθέτηση των καρεκλών και όλα τα δεδομένα για τον χώρο της εστίασης, όπως διαμορφώνονται στη νέα πραγματικότητα.

- Advertisement -

Στις 25 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, υπό νέες συνθήκες και όρους ενώ αλλάζει ακόμα κι ο τρόπος που παραγγέλνουμε σε καφετέριες και εστιατόρια.

Ο Κωνσταντίνος Ντελέζος, υγιεινολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας, αναφέρει νέους κανόνες και μέτρα προφύλαξης αλλά και πώς η τεχνολογία θα σταθεί στο πλευρό της εστίασης.

Όπως εξηγεί, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών αλλά και να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η επαφή των πελατών με το προσωπικό. Οι σερβιτόροι υποχρεούνται να φορούν μάσκα ενώ προαιρετικά είναι τα γάντια.

“Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης. Από εκεί και πέρα σερβίρουμε “τα καθαρά” με γάντι, μαζεύουμε τα “βρώμικα τραπέζια” χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης”.

Ξεκαθάρισε πως “απαγορεύεται δια ροπάλου” να σαπουνίζουμε φρούτα και λαχανικά. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα, είναι η σωστή επιλογή, όπως επισημαίνει.

Για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαίου ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, έχει ανακοινώσει τους εξής κανονισμούς:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Πηγή: news247.gr

ΚΟΥΒΙΔΗΣ - ΠΑΓΩΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυγενάκης: “Στα χέρια των υγιών δυνάμεων ο αθλητισμός”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στη διάρκεια της Πέμπτης λέγοντας πως η...

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

Στις 23 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ μετά τις επιστολές των FIFA και UEFA και σεβόμενη η ομοσπονδία την απόφαση του Υφυπουργού...

EΠΟ: Απέσυρε την υποψηφιότητα για το Conference League, καταθέτει εκ νέου φάκελο

Την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για τον τελικό του Europa Conference League του 2022 ή του 2023 αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ,...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: MVP της σεζόν 2019/20 ο Greek Freak

Πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έγινε μόλις ο τρίτος ξένος στην ιστορία της Λίγκας με back-to-back...

Οι τριάδα των αρχηγών του Ζαρού

Ο Ζαρός ανακοίνωσε πως οι Βαγγέλης Αλμπαντάκης, Εφραίμ Αλμπαντάκης και Μανώλης Σταματάκης, θα είναι οι τρεις αρχηγοί της ομάδας για τη νέα σεζόν.  Αναλυτικά: "Τρεις θα...