Πώς θα παραγγέλνουμε στους σερβιτόρους από τη Δευτέρα

Ο τρόπος παραγγελιών, οι αποστάσεις ανάμεσα σε τραπέζια, η τοποθέτηση των καρεκλών και όλα τα δεδομένα για τον χώρο της εστίασης, όπως διαμορφώνονται στη νέα πραγματικότητα.

- Advertisement -

Στις 25 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, υπό νέες συνθήκες και όρους ενώ αλλάζει ακόμα κι ο τρόπος που παραγγέλνουμε σε καφετέριες και εστιατόρια.

Ο Κωνσταντίνος Ντελέζος, υγιεινολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας, αναφέρει νέους κανόνες και μέτρα προφύλαξης αλλά και πώς η τεχνολογία θα σταθεί στο πλευρό της εστίασης.

Όπως εξηγεί, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών αλλά και να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η επαφή των πελατών με το προσωπικό. Οι σερβιτόροι υποχρεούνται να φορούν μάσκα ενώ προαιρετικά είναι τα γάντια.

“Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης. Από εκεί και πέρα σερβίρουμε “τα καθαρά” με γάντι, μαζεύουμε τα “βρώμικα τραπέζια” χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης”.

Ξεκαθάρισε πως “απαγορεύεται δια ροπάλου” να σαπουνίζουμε φρούτα και λαχανικά. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα, είναι η σωστή επιλογή, όπως επισημαίνει.

Για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαίου ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, έχει ανακοινώσει τους εξής κανονισμούς:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Πηγή: news247.gr

ΚΟΥΒΙΔΗΣ - ΠΑΓΩΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντόρτμουντ: Οι παίκτες δεν ακολούθησαν τους κανόνες υγιεινής σε κούρεμα

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ, μεταξύ αυτών και ο Τζέιντον Σάντσο, δεν τήρησαν το πρωτόκολλο του κορονοϊού, αφού κατά το κούρεμά τους δεν φόρεσαν την...

Στο τραπέζι το ΟΑΚΑ για το ευρωπαϊκό Super Cup

Το Υφυπουργείου Αθλητισμού φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την UEFA για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού Super Cup στο ΟΑΚΑ. Το UEFA Super Cup...

Bundesliga: Καμία τιμωρία για τους παίκτες που έστειλαν μηνύματα για τον Φλόιντ

Την απόφασή της να μην επιβάλλει την παραμικρή τιμωρία στους παίκτες που σκόραραν και πανηγύρισαν τα γκολ τους με μηνύματα για τη δολοφονία του...

Super League 2: Αποφάσισαν επανέναρξη στις 29 Ιουνίου

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 προχώρησε στην απόφαση να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου. Συστάθηκε, ακόμα, επιτροπή, που θα...

ΟΦΗ: Τέλος ο Ντίνας

Η συνεργασία ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Θανάση Ντίνα δεν θα συνεχιστεί με τους δρόμους των δύο πλευρών να χωρίζουν έπειτα από δυόμιση χρόνια. Ο...