Video: Ο Β.Πρινέας μιλάει στο mpalakritis.gr για τις ακαδημίες της Γιουβέντους στην Κρήτη

Σε συνεργασία με τον ΠΑΝΟΜ, η Γιουβέντους έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ακαδημιών στα Μάλια, ενώ σκοπεύει να το αναπτύξει και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Ο Βασίλης Πρινέας μίλησε στην κάμερα του mpalakritis.gr για τις ακαδημίες της «Μεγάλης Κυρίας» στο νησί μας.

- Advertisement -

Ο σπουδαίος ιταλικός σύλλογος έχει παρατηρήσει, πως η Κρήτη διαθέτει άφθονο ποδοσφαιρικό ταλέντο και σε συνεργασία με τον ΠΑΝΟΜ και τον Βασίλη Πρινέα έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της πρώτης ακαδημίας της στο νησί μας. Και λέμε της πρώτης, διότι η «Μεγάλη Κυρία» έχει σκοπό να αναπτύξει το πρόγραμμα των ακαδημιών της στις τρεις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Πρινέα, πρόεδρο του ΠΑΝΟΜ και τον άνθρωπο που κινεί τα… νήματα σε ότι αφορά τις ακαδημίες της Γιουβέντους στα Μάλια, βασικός στόχος του όλου προγράμματος είναι μία καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά πάνω στο ποδόσφαιρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ακαδημία της Γιουβέντους δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία, να ταξιδέψουν στο Τορίνο και να γαλουχηθούν ποδοσφαιρικά, ενώ σε σχετική ερώτηση για τη διαφορά της από άλλες ακαδημίες, τόνισε πως δίνει μεγαλύτερη βάση στην ψυχολογία του νεαρού ποδοσφαιριστή, κάτι βασικό στις μικρές ηλικίες.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο που οι προπονητές διδάσκουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, εξηγώντας μας τί εστί το πρόγραμμα «Σφαίρα», ενώ μας αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις της Γιουβέντους στην Κρήτη και τις περιοχές που σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα των ακαδημιών της.

Αναλυτικότερα, ο Βασίλης Πρινέας ανέφερε στην κάμερα του mpalakritis.gr:

«Ο ΠΑΝΟΜ από φέτος έχει αναβαθμίσει τις ακαδημίες του. Έχει κάνει μία συνεργασία με τη Γιουβέντους. Προχωράμε τώρα με τα παιδιά και με τους Ιταλούς προπονητές σε μία αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα στο θέμα της εκπαίδευσης πάνω στο ποδόσφαιρο».

Για τον αριθμό των μελών που απαριθμεί η ακαδημία: «Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στα 50 παιδιά και μέρα με τη μέρα αυξάνονται».

Για τους βασικούς στόχους της ακαδημίας: «Οι βασικοί στόχοι της ακαδημίας είναι μία καλύτερη εκπαίδευση πάνω στο ποδόσφαιρο, για τα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από κάποιον που έχει μεγάλη πείρα όπως η Γιουβέντους, γιατί στο θέμα αυτό στην Κρήτη είμαστε λίγο πίσω με τις ακαδημίες. Για αυτό αποφασίσαμε να έρθει μία μεγάλη ομάδα να μας βοηθήσει στο να αποκτήσουν τα παιδιά μεγαλύτερη εμπειρία και προπονητικό επίπεδο πάνω στο ποδόσφαιρο».

Σχετικά με τους τομείς συνεργασίας με τη Γιουβέντους: «Η Γιουβέντους έρχεται και μας παρακολουθεί. Στέλνει προπονητές εδώ και μας στέλνει προγράμματα προπονήσεων. Μπορούμε να πάμε στην Ιταλία να προπονηθούμε με τις ακαδημίες, που έχουν εκεί, ειδικά στο Τορίνο. Υπάρχει ένα τουρνουά που γίνεται κάθε χρόνο και μαζεύονται ακαδημίες από όλο κόσμο, που είναι μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά. Μπορούμε να κάνουμε εκδρομή στο Τορίνο μαζί με τις ακαδημίες, να δούμε και την ιστορία της Γιουβέντους, να παρακολουθήσουν και παιχνίδι της ομάδας της Γιουβέντους, αλλά ο βασικός στόχος είναι οι προπονητές, το προπονητικό πρόγραμμα που μας στέλνει η Γιουβέντους και πάνω σε αυτό δουλεύουμε».

Για τη διαφορά της ακαδημίας της Γιουβέντους σε σχέση με τις υπόλοιπες ακαδημίες: «Το διαφορετικό είναι πως σταματήσαμε να κάνουμε κάτι που για μένα ήταν πολύ πίσω και προσπαθούμε με όσα μας δείχνει η Γιουβέντους, ότι στο θέμα των ακαδημιών δεν ήμασταν σε επίπεδο Ευρώπης. Δηλαδή το προπονητικό επίπεδο και πως ασχολούμασταν με τα παιδιά ήταν πολύ πίσω. Η Γιουβέντους έχει ειδικό πρόγραμμα για την ψυχολογία πάνω στα παιδιά, το επονομαζόμενο Σφαίρα. Εκεί είναι το 88%, η βάση της Γιουβέντους, στο να προπονείς παιδιά και πάνω σε αυτό μας εκπαιδεύει. Δηλαδή, κάθε φορά που έρχεται ένας προπονητής από τη Γιουβέντους, το 70% είναι η εκπαίδευση σε εμάς τους προπονητές, πάνω στο ψυχολογικό κι ένα 30% μέσα στο γήπεδο. Βλέπω ότι η διαφορά της Γιουβέντους με το πρόγραμμα που είχαμε εμείς πριν είναι πολύ μεγάλη και σε άλλο επίπεδο, για αυτό θα συνεχίσουμε με τη Γιουβέντους και πιστεύουμε να προχωρήσουμε καλά».

Για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στην επιθυμία της Γιουβέντους να αναπτύξει και σε άλλες περιοχές της Κρήτης το πρόγραμμα των ακαδημιών της: «Η Γιουβέντους θέλει να γίνει ακαδημία και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Θέλει να πιάσει τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις. Θέλει να φέρει όσο γίνεται πιο πολλά παιδιά μαζί της. Μιλάμε με κάποιες ακαδημίες στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο υπάρχει ενδιαφέρον, με τα Χανιά δεν έχουμε κάνει ακόμα επαφή. Κοιτάμε να γίνει πρώτα να γίνει μία στο Ηράκλειο, μετά Ρέθυμνο και μετά στα Χανιά».

ΚΟΥΒΙΔΗΣ - ΠΑΓΩΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Σίμος!

Την παραίτηση του στην διοίκηση της ομάδας υπέβαλλε ο Γιώργος Σίμος, μετά την νέα ήττα του ΟΦΗ από την ΑΕΛ με 3-2. Ο νεαρός τεχνικός...

Γιαννούλης: “Συγγνώμη, θα σώσουμε τον ΟΦΗ”

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα με την ΑΕΛ και τη νέα ήττα του ΟΦΗ, ο Κώστας Γιαννούλης μιλώντας στα κανάλια Novasports ζήτησε συγγνώμη...

Δακρυσμένος ο Μαρινάκης: “Πλέον η ζωή μας είναι η σωτηρία του ΟΦΗ”

Συναισθηματικά φορτισμένος μετά τη νέα αποτυχία του ΟΦΗ, ο Νίκος Μαρινάκης μίλησε στα κανάλια Novasports για την αρνητική πορεία της ομάδας του και τη...

Αποδοκιμασίες στο “Γεντί Κουλέ”

Λιγοστός κόσμος έχει μαζευτεί έξω από το "Θ. Βαρδινογιάννης" και αποδοκιμάζει αυτή την ώρα το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΟΦΗ μετά τη νέα ήττα της...

Σκέψεις παραίτησης από τον Γ. Σίμο: “Η ευθύνη είναι δική μου”

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ άφησε ο Γιώργος Σίμος μιλώντας στα κανάλια Novasports. "Οι ποδοσφαιριστές θέλουν στήριξη και η...